Tur/kurs i vinterfriluftsliv med ski, pulk og overnatting i telt

Postet av SI Aktiv den 27. Des 2022

Vi i SI aktiv ønsker denne vinteren å tilby kurs i samarbeid med Lengetur i februar 2023.

Kurset i vinterfriluftsliv blir ett opplegg fra fredag 03.02.23 ettermiddag til søndag 05.03.23 ettermiddag i Gausdal Vestfjell. Kurset er for deg som ønsker å prøve deg på overnatting ute og som ønsker å oppleve dette sammen med andre medlemmer i SI aktiv. Med oss på laget er 2 meget kyndige instruktører fra Lengetur, i tillegg til 2 fra styret i SI aktiv. Vi skal bruke fjellski og pulk, og vi vil lære masse underveis denne helgen. Det er lagt opp til at deltakerne skal få ett forberedelsesmøte/-kurs i forkant på 1-1,5 timer. Her vil man få svar på det man lurer på. Det vil også foreligge en meget grundig pakkeliste i god tid før selve turen.

SI aktiv har noe utstyr til utlån, men det vil også bli mulig å låne vintertelt og leie pulk gjennom Fjellpulken og Barents Outdoor. Når det gjelder mat vil vi primært bruke REAL turmat. Det er mulig å låne multifuelbrenner for de som ikke har det. Brennstoff vil ikke være inkludert. For de som leier pulk fra Fjellpulken (200 kroner for helgen, så vil dette beløpet trekkes fra om man evt. ønsker å kjøpe pulk med god rabatt etter kurset). Det vil også være slik at alle deltakerne får en god rabatt hos Fjellpulken etter kurset. 

Egenandel for SI aktiv medlemmer kun kroner 500,-

Velkommen til hyggelige opplevelser med gode kollegaer

Påmelding her

Oppdatert informasjon om turen.

Her kommer en sammenfatning av det vi snakket om i Teams møtet. Viktig å gå gjennom pakkelisten. Denne er grundig og ett supert hjelpemiddel.

 • Oppmøte på parkering på Fjelltittheugen kl. 18.00. Fint hvis de som har mulighet kan komme 30 min før slik at vi kan være litt mer effektive ved utdeling av mat, utdeling av pulker, pakking osv. 
 • Sted: Gausdal Vestfjell. Man betaler for bom og parkering (Vipps). Veibeskrivelse:  
  • Sving av E6 ved Swix på Lillehammer nord, kryss 83
  • Følg skilting mot Fv255 Gausdal
  • På Segalstad bru følger du skilting mot Espedal/Skåbu: Vestringsvegen til Øvre Svatsum, ca 35km. NB! På denne strekningen  kan det være en del telehiv 
  • Herfra følg skilting mot Langsua til vegen stopper. Bomveg med kortbetaling. 
  • GPS: Fjelltitthaugen eller Synstgardsetra, Gausdal. Om du bruker sistnevnte skal du kjøre litt lenger innover veien før du er framme
 • Mat. Alle måltider utdeles fredag ved oppmøtestedet. Middag fredag og lørdag, frokost og lunsj lørdag og søndag. Se pakkeliste for hva som kan være lurt å ta med som snacks osv.
 • På grunn av store mengder med snø i området vil vi i all hovedsak gå i kjørte løyper/scooterspor. Men vi anbefaler sterkt fjellski og kortfeller til denne turen.
 • Pulkpakking. Pakk gjerne en stor bag med nødvendige ting som du tar med inn i teltet. Alt må pakkes vanntett. Lurt å lage seg sitt eget system for å ha orden og bruke minst mulig tid til å lete i alle tingene. Skriv gjerne på pakkeposene, bruk ulike farger, merke med sportstape osv. Faste plasser på ting gjør at ting går raskere under opprigging og nedrigging av leir. Fuel og mat bør ikke pakkes i samme pose. På vinter anbefaler vi renset bensin (sportsbutikk). Til matlaging, snøsmelting og kosefyring ca. 1 ltr. pr. dag. Pakk det tyngste nederst og i bakre del av pulk.
 • Dampsperre. Trenger ikke fredag kveld, men lørdag og søndag. Se beskrivelse i pakkeliste.
 • Sovepose. Se beskrivelse pakkeliste. Damer følger T-comf. R-verdi minst 4,5. 
 • Ved start er det lurt å ikke ha på seg alt for mye klær. Det er ikke noe fordel å gå seg svett. Ha en stor god dunjakke som ligger øverst i pulken, som taes på i pauser. Når vi går på tur er det 30-45 min jobbing og så en liten pause. Dette for å holde inntaket av mat/drikke oppe. 
 • Kart. Langsua eller Espedal.
 • Vi har noen ekstra Bedding/Sleeper til utlån. Det samme gjelder vinter pegs (plugger til teltet). Ved mye vær på snaufjellet vil det være behov for å bruke alle festene. 
 • Bekledning. Ull, ull og ull. Skall: Goretex, bomull el. softshell. Dun ytterklær. Klær etter vær. Bomull egner seg ikke ved nedbør/fukt. 
 • Dekk til alle overganger som hals, håndledd, rundt livet og ved anklene. Er det derimot for varmt, er det lett å lufte ved de samme punktene.
 • Sykdommer vi som turledere må være oppmerksom på, MÅ det gis beskjed om på forhånd. 
 • Er det spørsmål før turen, skriv de gjerne inn i arrangementet på App´n Idretten Online. Det er ofte flere som lurer på det samme.
 • Vi trenger en oversikt over hvem som skal dele telt og hvem som sover alene. Send dette til Anita (95037812). 

 

På tur er det viktig å være: METT – VARM - TØRR – UTØRST

Dette oppnår vi gjennom: kunnskap, rutiner og riktig utstyr! 

På hjemmesiden til LENGETUR er det veldig mye god informasjon. Vi ønsker at dere ser på følgende filmsnutter:

PAKKING OG OPPSETT AV PULK PÅ PULKTUR                                             

TRYGG BRUK AV MULTIFUELBRENNER

FIN DO-LØSNING PÅ VINTERTUR

 I tillegg er det viktig å følge med på været: ØVRE ONGSJØEN

I tillegg er det viktig å følge med på været (YR)

Vi gleder oss til å møte dere!!!

 

Med vennlig hilsen fra SI aktiv og Lengetur

Finn Olav (SI aktiv), Anita (SI aktiv), Tor-Gunnar (Lengetur) og Ole Morten (Lengetur)
Velkommen til toppturweekend

Postet av SI Aktiv den 23. Des 2022

Velkommen til toppturweekend med SI aktiv og

Heisann!

Nå er det snart klart for topptur på Sognefjellet og her kommer litt viktig info! Til informasjon er turen fullbooket, ønsker du evt å stå på venteliste? Ta kontakt med Finn Olav på mobil: 930 93 090. Informasjon til påmeldte:

 • Du skal ha fått en invitasjon til teams-møte tirsdag 25/4 kl. 18. Hvis du ikke har mottatt noen invitasjon så send en sms til Henning på 91 56 11 98!
 • Vi møtes på fredag ettermiddag/kveld og det er da viktig at du passerer bommen opp til Sognefjellet før kl. 20, da vegen er nattestengt. Hvis noe skulle skje og du blir forsinket så ring Henning på 91 56 11 98 eller til Sognefjellshytta på 61 21 29 34. Da kommer noen og låser opp bommen. Dette vil ta litt tid da det er et lite stykke å kjøre.
 • Det serveres middag på fredag kveld fra kl. 19 – 21. Det blir et infomøte kl. 21.30!
 • Husk å ta med fullt randonne utstyr + skredutstyr. (Sender-mottager, spade og søkestang).
 • Husk også å pakke med:
  1. Gnagsårplaster
  2. Solkrem og solbriller
  3. Lett ryggsekk
  4. Hodelykt
  5. Skihjelm
  6. Drikkeflaske(r)
  7. Litt førstehjelpssaker
  8. GPS (hvis du har:-)
  9. Skallbekledning og innerlag
 • Vi blir tre turledere med på turen: Trond Henriksen, Fritjof Loen og undertegnede.
 • Husk at dette ikke er noen ekstremtur! Målet er at vi skal ha det hyggelig både ute og inne 😊
 • Har du noen spørsmål er det bare å ringe eller sende melding!

Vennlig hilsen

SI aktiv og Henning Urdahl


Nå har snøen meldt sin ankomst og da er ikke tankene om hvite fjell og topptur langt unna.

I samarbeid med AvaSafe vil SI aktiv også i år arrangere en randonnetur for sine medlemmer i weekenden 28. – 30. april 2023.

Turen går til Sognefjellet og Smørstabbtindene. Det blir to turalternativer. En tur som passer for nybegynnere og de som er litt usikre på egen form, mens en annen tur som krever mer utholdenhet og skiferdigheter. Vi legger opp til at tur 1 gjennomføres på lørdag og tur 2 på søndag. Dermed kan alle være med på lørdag, og de mest ivrige på søndag.

 

Sokse i midten og Storebjørn til høyre.


Tur 1

Turen starter fra Krossbu og går opp til Storbreatind, videre bort til Veslbreatind og til slutt Hurrbreatind (merket blått på kartet). Her får man altså tre totusenmeters topper på en tur! Hvis man er fornøyd med de to første toppene er det også greit. Alle disse toppene har en relativt enkel adkomst uten mye skredterreng. Nedkjøringen er meget fin ved gode snøforhold. Dette er turen hvis man ønsker litt lavere tempo, med tid til flere pauser og hygge. Det kreves normalt randonne- og skredutstyr.

 

Veslbreatinden sett fra sør på veien opp til Storbreatinden.

 

Utsikt mot Hurrungane og Fanaråken sett fra Veslbreatinden.

 

Tur 2

Denne turen starter også fra Krossbu, men målet er litt lenger unna. Her tar vi sikte på Storebjørn, selveste kongen av Smørstabbtindene. Anmarsjen er relativt lang og går via Leirbreen og gjennom Bjørneskaret (merket med rødt på kartet). Toppartiet på Storebjørn er ganske bratt, og det er ikke uvanlig å gå på beina opp den siste biten. Utsikten fra toppen er formidabel! Turen krever vanlig randonne- og skredutsyr, men det kan være lurt å ta med stegjern og isøks hvis forholdene krever det. På returen kan det godt hende vi legger en liten svipptur innom Veslebjørn, hvis det er stemning for det. Denne turen går delvis i bratt terreng og over bre, så derfor er snøforholdene av stor betydning.

 

Storebjørn!

 

Kart over Smørstabbtinene og omegn

 

Overnatting

Overnattingen foregår på Sognefjellshytta. Her bor vi to eller tre sammen på rommet, og hvert rom har eget bad. Frokost, matpakke og middag er inkludert. Atmosfæren og omgivelsene på Sognefjellshytta legger virkelig opp til hygge og god stemning!


Påmelding, maks antall påmeldte og egenandel/pris

Vi kan ta med maks 20 personer på denne turen, vi følger prinsippet "først til mølla"

Egenandelen for hele turen med overnatting er kun kroner 2500,- per medlemSognefjellshytta.


Hvis du har spørsmål, er det bare å ringe eller sende melding til:

 • Henning mobil: 915 61 198
 • Anita mobil: 950 37 812
 • Finn Olav mobil: 930 93 090

Vi gleder oss til å se deg på tur!

Vennlig hilsen Anita, Finn Olav og Henning


Meld deg på her

Heisann!

Nå er det snart klart for topptur på Sognefjellet og her kommer litt viktig info!

 • -          Du skal ha fått en invitasjon til teams-møte tirsdag 25/4 kl. 18. Hvis du ikke har mottatt noen invitasjon så send meg en sms på 91 56 11 98!

 

 • -          Vi møtes på fredag ettermiddag/kveld og det er da viktig at du passerer bommen opp til Sognefjellet før kl. 20, da vegen er nattestengt. Hvis noe skulle skje og du blir forsinket så ring meg på 91 56 11 98 eller til Sognefjellshytta på 61 21 29 34. Da kommer noen og låser opp bommen. Dette vil ta litt tid da det er et lite stykke å kjøre.

 

 • -          Det serveres middag på fredag kveld fra kl. 19 – 21. Det blir et infomøte kl. 21.30!

 

 • -          Husk å ta med fullt randonne utstyr + skredutstyr. (Sender-mottager, spade og søkestang).

 

 • -          Husk også å pakke med:
  • o   Gnagsårplaster
  • o   Solkrem og solbriller
  • o   Lett ryggsekk
  • o   Hodelykt
  • o   Skihjelm
  • o   Drikkeflaske(r)
  • o   Litt førstehjelpssaker
  • o   GPS (hvis du har:-)
  • o   Skallbekledning og innerlag

 

 • -          Vi blir tre turledere med på turen: Trond Henriksen, Fritjof Loen og undertegnede.

 

 • -          Husk at dette ikke er noen ekstremtur! Målet er at vi skal ha det hyggelig både ute og inne 😊

 

 • -          Har du noen spørsmål er det bare å ringe eller sende melding!

Vennlig hilsen

Henning Urdahl
Fordelsavtale for SI aktiv-medlem Hafjell/Kvitfjell

Postet av SI Aktiv den 2. Des 2022

Hei SI aktiv-medlemmer 

Vi jobber hele tiden for å lage nye fordelsavtaler for våre medlemmer i SI aktiv. Vi er det desidert største idrett-/aktivitets laget på Østlandet, og ett av det største i Norge. 
Vi er derfor attraktive for leverandører og kan få meget gode rabattordninger for våre medlemmer.

Hvordan finner du våre medlemsfordeler?
Våre samarbeidspartnere ønsker at rabatter og rabatt-koder kun vises for våre medlemmer. Derfor må man logge seg inn for å kunne se siden med rabattavtaler under menyvalget "Medlemsfordeler" på nettsiden. Dette gjøres enkelt ved å skrive inn e-postadressen du er registrert med i medlemskapet og du får tilsendt passord til den e-postadressen.

Trenger du hjelp?
Trenger du hjelp med innlogging? Kontakt Finn Olav Bakken på e-post: finn.olav.bakken@siaktiv.no eller ring på mobil: 930 93 090 www.siaktiv.no 

Vi har mange veldig gode rabattavtaler, og flere nye kommer. Her er ny og oppdatert rabattavtale med Hafjell Alpinsenter og Kvitfjell Alpinsenter for 2022/2023.

Intensjonen med avtalen er å tilby SI aktiv sine medlemmer gunstige priser i den hensikt at Alpinco, med Hafjell og Kvitfjell, skal være en viktig arena for medlemmene for fysisk aktivitet og positive opplevelser. Alpinco ønsker å tiltrekke seg en større kundegruppe lokalt, og ønsker å være en partner for SI aktiv sitt arbeide i tillegg til disses kjernefamilie. 

Hafjell Alpinsenter

2636 Øyer
Tlf: 61 27 47 00
hafjell.no

SI aktiv-medlemmer skal ha følgende fordeler: 

SESONGKORT OG ÅRSKORT

Sesongkort og Årskort selges med 20% rabatt på full pris til SI aktiv sine medlemmer. Kortene må kjøpes på billettkontoret i Hafjell eller Kvitfjell ved framvisning av gyldig medlemsbevis i SI aktiv. Øvrige familiemedlemmer får ordinær familierabatt på sesongkort som må kjøpes samlet på billettkontor i Hafjell og Kvitfjell. Rabatten gjelder på ordinære priser, ikke på eventuelle kampanjepriser. Tillegg i pris for nytt Axess kort kr 75,. Axess kort kjøpt tidligere år kan lades opp på nytt forutsatt at kortet er skadefritt. Ved kjøp av nytt sesongkort tas det bilde av eier på stedet. 

 

DAGSKORT 

Alpinco tilbyr 23% rabatt på fullpris for dagskort til medlemmet i SI aktiv i tillegg til inntil 5 familiemedlemmer. Personen som er medlem må være med ved kjøp som skal foretas i billettluken i Hafjell eller Kvitfjell, da rabatten utløses ved fremvisning av medlemsbevis i SI aktiv. Kortet må kjøpes på billettkontoret i Hafjell og Kvitfjell ved framvisning av gyldig medlemsbevis i SI aktiv. Rabatten gjelder på ordinære priser, ikke på eventuelle kampanjepriser. Tillegg i pris for nytt Axess kort kr 75,-. Axess kort kjøp tidligere år kan lades opp på nytt forutsatt at kortet er skadefritt. 

 

HEISKORT SOMMER OG SYKKEL LEIE

Alpinco tilbyr 23% rabatt på fullpris for heiskort til medlemmet i SI aktiv i tillegg til inntil 5 familiemedlemmer. Personen som er medlem må være med ved kjøp som skal foretas i billettluken i Hafjell da rabatten utløses ved fremvisning av medlemsbevis i SI aktiv. 

Alpinco tilbyr 20% rabatt på dagleie av sykkel (gjelder ikke lørdag).

Rabatten gjelder på ordinære priser, ikke på eventuelle kampanjepriser. 

 

TILBUD PÅ OPPHOLD

Alpinco tilbyr spesialpriser på opphold Vintersesongen 2023.

 • 15% rabatt på leie av hytte i Varden Fjellandsby, Kvitfjell i uke 2 og 3, 2023.
 • 15% rabatt på leie av leilighet på Yttersvingen, Kvitfjell
   Weekend i uke 2,3,4,5 og 6, 2023
   Weekend i uke 10,11og 12, 2023
 • Gode rabatter på opphold vår, sommer og høst vil tilbys SI aktiv medlemmer når sesongen nærmer seg.

For booking av opphold kontakt Hafjell Kvitfjell Booking, Tlf 61 24 90 00.
mail: booking@hafjellkvitfjell.no  Merk bestilling med : SI aktiv avtale

Kvitfjell Alpinanlegg

2633 Fåvang
Tlf: 61 28 36 00
www.kvitfjell.no

SI aktiv-medlemmer skal ha følgende fordeler: 

SESONGKORT OG ÅRSKORT

Sesongkort og Årskort selges med 20% rabatt på full pris til SI aktiv sine medlemmer. Kortene må kjøpes på billettkontoret i Hafjell eller Kvitfjell ved framvisning av gyldig medlemsbevis i SI aktiv. Øvrige familiemedlemmer får ordinær familierabatt på sesongkort som må kjøpes samlet på billettkontor i Hafjell og Kvitfjell. Rabatten gjelder på ordinære priser, ikke på eventuelle kampanjepriser. Tillegg i pris for nytt Axess kort kr 75,. Axess kort kjøpt tidligere år kan lades opp på nytt forutsatt at kortet er skadefritt. Ved kjøp av nytt sesongkort tas det bilde av eier på stedet. 

 

DAGSKORT 

Alpinco tilbyr 23% rabatt på fullpris for dagskort til medlemmet i SI aktiv i tillegg til inntil 5 familiemedlemmer. Personen som er medlem må være med ved kjøp som skal foretas i billettluken i Hafjell eller Kvitfjell, da rabatten utløses ved fremvisning av medlemsbevis i SI aktiv. Kortet må kjøpes på billettkontoret i Hafjell og Kvitfjell ved framvisning av gyldig medlemsbevis i SI aktiv. Rabatten gjelder på ordinære priser, ikke på eventuelle kampanjepriser. Tillegg i pris for nytt Axess kort kr 75,-. Axess kort kjøp tidligere år kan lades opp på nytt forutsatt at kortet er skadefritt. 

 

HEISKORT SOMMER OG SYKKEL LEIE

Alpinco tilbyr 23% rabatt på fullpris for heiskort til medlemmet i SI aktiv i tillegg til inntil 5 familiemedlemmer. Personen som er medlem må være med ved kjøp som skal foretas i billettluken i Hafjell da rabatten utløses ved fremvisning av medlemsbevis i SI aktiv. 

Alpinco tilbyr 20% rabatt på dagleie av sykkel (gjelder ikke lørdag).

Rabatten gjelder på ordinære priser, ikke på eventuelle kampanjepriser. 

 

TILBUD PÅ OPPHOLD

Alpinco tilbyr spesialpriser på opphold Vintersesongen 2023.

 • 15% rabatt på leie av hytte i Varden Fjellandsby, Kvitfjell i uke 2 og 3, 2023.
 • 15% rabatt på leie av leilighet på Yttersvingen, Kvitfjell
   Weekend i uke 2,3,4,5 og 6, 2023
   Weekend i uke 10,11og 12, 2023
 • Gode rabatter på opphold vår, sommer og høst vil tilbys SI aktiv medlemmer når sesongen nærmer seg.

For booking av opphold kontakt Hafjell Kvitfjell Booking, Tlf 61 24 90 00.
mail: booking@hafjellkvitfjell.no  Merk bestilling med : SI aktiv avtale


Spesialtilbud til SI aktiv-medlemmer

Postet av SI Aktiv den 24. Nov 2022

Dun of Norway er i ferd med å bli ny samarbeidspartner med SI aktiv. Dun of Norway ønsker å kickstarte samarbeidet med med fantastiske tilbud til deg!

Bruk kode SIAKT60 og spar 60% på Dun Of Norway sin beste dyne og puteserie Galdhøpiggen.

10-20% høyere enn den tradisjonelle Black Week-kampanjen. Koden er gyldig t.o.m mandag 28.november.

Link til produktserie:

https://dunofnorway.no/merke/33/galdhopiggen-2469/

Se også en rekke andre Black Week tilbud på dunofnorway.no

Spar 60-70% rabatt på sengetøy i egyptisk bomull og sateng, 40% på flotte håndklepakker og 30% på høykvalitets sateng-laken.

Link til Black Week:

https://dunofnorway.no/blackweek
Handledager på langrennsutstyr

Postet av SI Aktiv den 3. Nov 2022

Heisann

Her er en invitasjon til mulighet for å gjøre gode handler på langrennsutstyr. Husk å ha app’en med medlemskort klart.

HANDLEDAGER 8. - 11. Nov

-10% ekstra rabatt på våre markedsledende priser på langrennsutstyr(ski, sko, staver)

-30% på alt av skismurning

-25% på langrennsbekledning

- Fischer Speedmax jr. Skate og Classic med binding, kr 3599

- Utgående modeller av ski, sko, staver til "tømmepriser"!

- Madshus tilstede i butikken torsdag 11-15

Åpningstider 10:00 - 18:00 - Velkommen til Lillehammer SPORT
Adresse: Storgata 86, 2615 Lillehammer

Tidsbegrenset tilbud på ALFA for SI aktiv medlemmer

Postet av SI Aktiv den 18. Okt 2022

Fra i dag øker ALFA vår allerede gode rabatt til 45 % ut oktober.
Du bruker samme rabattkode som vi har i vår allerede gode avtale med ALFA Sko AS
 
Bruk rabattkoden «ALFASILBIL» i ALFA Sko AS sin nettbutikk: www.alfa.no
Tilbudet gjelder ikke allerede nedsatte varer eller Alfa Impact.
Hunderfossen Eventyrpark - gode priser i høstferien

Postet av SI Aktiv den 3. Okt 2022

Hunderfossen Eventyrpark tilbyr ansatte ved Sykehuset Innlandet billetter til enten 11/10 eller 12/10, til prisen  249,- pr billett.

Parken er åpen fra 11 til 16, og alle attraksjoner – med unntak av vannaktiviteter – er åpne. I Eventyrskogen spilles et eventyrteater.

Ordinærpris for billetter denne dagen er 349,- for barn 90-120 cm og 411,- for alle over 120 cm.

Legg inn rabattkoden si-aktiv22  for å få tilgang til billetten. Siste salgsdag for rabattert billett er søndag 9/10.

Vi håper mange har lyst til å besøke Hunderfossen en av hverdagene i høstferien!

Bestill her!

TV-aksjonen og Løp for livet

Postet av SI Aktiv den 3. Okt 2022

Bli med når Løp for livet-stafettene til årets TV-aksjon starter neste uke.


Sykehuset Innlandet er representert i fylkeskomitéen for årets TV-aksjon for Leger Uten Grenser. Vi håper mange av dere har lyst og anledning til å engasjere dere i ulike arrangementer i forbindelse med aksjonen.

TV-aksjonen går av stabelen 23. oktober, men før den tid arrangeres blant annet stafetten «Løp for livet» i flere kommuner i Innlandet. Her håper vi at mange sykehusansatte møter opp for å løpe en etappe for å skape litt blest om egen arbeidsplass og TV-aksjonen. Still gjerne i arbeidstøy og ta med deg familie og venner.

Lillehammer 6. oktober 

Kommunene Lillehammer, Gausdal og Øyer arrangerer felles stafett torsdag 6. oktober, med start fra sykehuset på Lillehammer. 

Lillehammer-ordfører Ingunn Trosholmen løper første etappe fra sykehuset til Sportsplassen. Der overtar Øyer-ordfører Jon Halvor Midtmageli stafettpinnen. Etter runder på Sportsplassen overtar Gausdal-ordfører Anette Musdalslien stafettpinnen og løper siste etappe til Lillehammer bibliotek. Der blir det informasjon om TV-aksjonen, underholdning og vaksinering av kosedyr for barna.


Håper mange har mulighet til å være med!

 Jeg jakter fortsatt på noen navngitte til å være med å vaksinere kosedyr på biblioteket – Meld deg her om du ønsker å stille opp for en god sak:-) Datoer for øvrige Løp for livet-stafetter i Innlandet:

 • 4. oktober Engerdal
 • 4. oktober Kongsvinger
 • 6. oktober Trysil
 • 6. oktober Elverum
 • 6. oktober Lillehammer (sammen med Gausdal og Øyer)
 • 8. oktober Søndre Land
 • 18. oktober Hamar
 • 19. oktober Ringsaker
 • 21. oktober TolgaKurs i bruk av GPS med SI aktiv

Postet av SI Aktiv den 19. Sep 2022

Kurs i bruk av GPS med SI aktiv.


Torsdag den 15. september samlet det seg en gruppe SI aktiv medlemmer på Lillehammer for opplæring i bruk av GPS. Kursleder var Henning Urdahl som tidligere har holdt kurs i bruk av kart og kompass, treningsdag for søk og redning i snøskred, samt randonee kurs.

Kurset startet med teori inne hvor alle på forhånd skulle ha lastet ned programmet Basecamp. Dette programmet brukes til å planlegge og kunne laste opp informasjon til eller fra GPS-mottakeren. Det ble ett par timer inne med teori og vi lærte hvordan selve mottakeren fungerer og praktisk bruk (ruteplanlegging, veivalg, opplasting og nedlasting til PC).

Etter hvert kjørte vi opp til Gropmarka hvor vi gikk ute i skogen mens det var dagslys. Vi vekslet på å gå først og finne frem til riktige veipunkter på GPS-mottakeren. De fleste klarte dette veldig bra! Vi ble også lurt litt rundt inne i skogen og fikk spørsmål om noen kunne peke ut hvor vi var i forhold til parkeringen.  

Senere kjørte vi litt videre og fant en gapahuk hvor vi grillet pølser mens vi ventet på at det skulle bli mørkt. Det var god stemning og koselig rundt bålet selv om det var mye vind ute. Det var godt med litt varm mat før vi igjen tok den siste økten i mørket. Hele kurset varte i 7 timer og kurslederen var tålmodig og svært kunnskapsrik. Vi lærte mye denne kvelden og vi forstod også at for at vi skal bli gode på GPS, så må vi bruke den aktivt på tur.

Takk til kursleder og deltakere som deltok på kurskvelden for engasjement og godt humørJ

Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å komme seg ut på tur! Nå har Bedriftsidretten akkurat startet en kampanje (gå eller løpe 50 km eller 100 km på 3 uker). Se tidligere innlegg på siden her.
SI aktiv-tur til Romsdalen

Postet av SI Aktiv den 18. Sep 2022

Tidlig torsdag morgen den 18. august reiste ca. 60 personer fra de ulike sykehusene til Åndalsnes. Bussene kjørte direkte inn til Venjedalen hvor flesteparten av deltakerne startet turen over Romsdalseggen. Noen valgte en kortere variant og gikk fra Åndalsnes sentrum og opp mot Rampestreken. Det er en lang tur med flere eksponerte partier og mange måtte jobbe med seg selv. Alle som gikk over hele Romsdalseggen gjennomførte turen

Det var strålende vær og det ble god tid til pauser og bildetaking underveis. Det var lite andre folk som gikk over Romsdalseggen denne dagen og SI aktiv deltakere hadde lite trengsel på turen. Noen valgte å gå oppom Blånebba (1607 moh) før ferden gikk videre over Høgaksla og Nesaksla. Ved Nesaksla ligger det en steinhytte, Eggen Restaurant og det er også toppstasjon for Romsdalsgondolen. Mange valgte å ta gondolen ned til sentrum etter å ha tatt noen forfriskninger ute på Eggen Restaurant. Noen valgte også å gå hele turen ned på beina. Flere var innom Rampestreken for å ta bilder ved det velkjente utkikkspunktet.

Etter turen var det felles middag på Hvelvet Bistro. Det ble også en liten oppsummering av dagen og litt felles info til deltakerne.

Overnattingen foregikk på Setnes Feriesenter i rom og leiligheter.

Tidlig fredag morgen var det en gjeng som skulle gå Via Ferrata. SI aktiv hadde på forhånd ordnet utstyr til dette og gruppen ble delt i 2. Den ene gruppen gikk Introveggen, mens de andre gikk Vestveggen. Via Ferrata var krevende, luftig og man fikk en fantastisk utsikt over Åndalsnes.

Samtidig som Via Ferrata foregikk, hadde vi tilbud om RIB tur i Romsdalsfjorden med 3 avganger fordelt utover formiddagen. Været var strålende og fjorden var blikk stille.

For den gruppen som gikk den lengste Via Ferrata ruten, så ble det litt travelt, og det ble dermed tatt ett valg om å kjøre gondolen ned til sentrum og kaiområdet for å rekke den siste RIB båten.

RIB turen var fantastisk og jeg tror de fleste synes dette var en fin opplevelse.

Lunsj ble spist på Hvelvet Bistro før avreise som var satt til kl. 16.00. Bussturen tilbake gikk fint og alle kom seg vel hjem.

SI aktiv takker alle deltakere for turen!!!  Vi ønsker velkommen tilbake til nye turer og opplevelser. Kom gjerne med tilbakemeldinger og forslag til forbedringer, turønsker og ris eller ros.
Gjennomfør 50 eller 100 km på 3 uker!

Postet av SI Aktiv den 13. Sep 2022

Du kan velge mellom å gjennomføre 50 km eller 100 km i løpet av 3 uker. Du tar den utfordringen som passer deg best!

Start er 16. september og  du må ha gjennomført alle kilometerne innen 7. oktober.  Går du for 100 km på 3 uker er ca 4,8 km, og 50 km er ca 2, 4 km om om dagen  Du velger selv hvordan du deler opp, men når kalenderen viser 7. oktober skal alle kilometerne være fullført. 

Ta gjerne med deg en venn eller kollega så kan dere konkurrere mot hverandre eller motiverer hverandre. Gå og løpe kan man gjøre hvor som helst så her er det bare å henge seg på uansett hvor du bor i landet!

Bruk denne virtuelle konkurransen til å få litt ekstra motivasjon til å komme deg ut og bli med i trekningen av fine premier.

Vi heier på deg!

Så er du KLAR

Klar for å svette 

Klar for dørstokkmila

Klar for en utfordring

Klar for konkurranse 

Klar for masse frisk luft 

Ja, da er det bare å melde seg på!!

Hvordan delta? Meld deg på via vår nettside – du synkroniserer din aktivitet via din klokke eller ved å laste ned STRAVA til din mobil ( gratis). Lag deg en bruker på strava om du ikke har det allerede. Koble så Strava til denne konkurransen inne på din bruker her. Resultatene dine oppdateres fortløpende og du kan hele tiden følge med via din bruker. Du kan til enhver tid følge med på status og resultatliste via din profil. Vi anbefaler bruke strava appen da den er enkel å bruke og vi har erfart at den er det lite feil med! 

REGLER: Det er mulig å registrere gå, jogge og løp. ( gå inn på kontor gjelder ikke) Nedre aldersgrense er 15 år. Alle som har gjennomført i løpet av 3 uker er med i trekningen av premier!

En fin mulighet til å lage litt intern konkurranse i bedriften og en god unnskyldning til å gå en tur i lunsjen.

PÅMEDLING 100 KM 

PÅMEDLING 50 KM
Familiedag på Hunderfossen

Postet av SI Aktiv den 29. Aug 2022

Familiedag for SI aktiv medlemmer i Hunderfossen Eventyrpark


SI aktiv og Hunderfossen Eventyrpark har gleden av å tilby rabatterte billetter for deg og din familie søndag 4. september.

Vi gir dere følgende tilbud: Kr 349,- pr. person, som spesialpris for både barn og voksne
(ordinært 435,- /487,-) 

Parken er åpen kl. 10-17 denne dagen. Parkering kommer i tillegg.

Rabattkoden er:  si-aktiv22

Når denne koden legges inn i feltet «rabattkode» på s. 2 på billettkjøpssiden vår, dukker den rabatterte billetten opp;


Trykk her for å gå til bestilling av billetter

Siste salgsdato for denne rabatterte billetten er torsdag 1. september.

Vi håper mange har lyst til å besøke Hunderfossen Eventyrpark den 4. september
Ny spennende rabattavtale med Alfa

Postet av SI Aktiv den 20. Mai 2022

Ny spennende rabattavtale med Alfa for SI aktiv medlemmer

Vi har fått til hyggelig samarbeid med kvalitetsbedriften ALFA, som innebærer gode rabatter for våre medlemmer.
 
Rabatter:
ALFA tilbyr SI aktiv-medlemmer en rabattkode som gir 35% på sko. Rabattkode: ALFASILBIL.
 
Denne koden gjelder på nettbutikken www.alfa.no. *Ikke på nedsatte produkter eller Alfa Impact. Denne koden gjelder ut 2022. 

Nb! Er det noen som har problemer med kode eller eventuelle spørsmål kan de henvende seg på mail: info@alfa.no

Om selskapet:
 Alfa er en tradisjonsrik, norskeid merkevarebedrift. I 90 år har de produsert ski- og tursko for kvalitetsbevisste friluftsentusiaster i alle aldere.
 I tillegg har de i en årrekke vært leverandør av fottøy til profesjonelle brukere i politiet, i forsvaret og andre yrkesgrupper med høye krav til fottøyets funksjon, komfort og kvalitet.

Selskapet har hovedkontor på Hadeland, og omsatte i 2020 for 99 millioner kroner. De har 14 ansatte i Norge som arbeider med produktdesign- og utvikling, salg, markedsføring og administrasjon.
 Våren 2017 etablerte Alfa seg i Sverige med tre ansatte i datterselskapet Alfa Sko AB.
Produksjonen foregår hos utvalgte kvalitetsprodusenter i Europa og Asia, under tett oppfølging av produktutviklingsavdelingen og i henhold til strenge retningslinjer og kvalitetskrav.

Andre gode rabattavtaler:
Se også andre meget gode rabattavtaler på www.siaktiv.no under fliken "Medlemsfordeler" Husk at alle medlemmer kan benytte seg av både overordnete avtaler og de andre lokalavdelingene (SI aktiv Elverum/Hamar, SI aktiv Gjøvik, SI aktiv Lillehammer og SI aktiv Reinsvoll sine ingåtte avtaler.
Randoneekurs på Grotli og Strynefjellet

Postet av SI Aktiv den 24. Apr 2022

I forkant av toppturhelgen ble det lagt opp til ett innføringskurs på Teams i skredproblematikk og trygg ferdsel i fjellet.

Fredag kveld, den 1. april, møtte gruppen opp på ærverdige Grotli høyfjellshotell. Noen hadde egen transport opp til Grotli, mens en litt større gjeng kjørte sammen i minibuss fra Lillehammer sykehus. Det ble litt kort info etter ankomst før det ble servert suppe til alle. På grunn av værmeldingen ble det bestemt at vi skulle kjøre ned mot Stryn lørdag morgen for å gå toppturen der.

Etter frokost kl. 8 lørdag morgen lagde alle nistepakke før avreise til Stryn og Bøasætra. Planen var å gå til Gulkoppen, men etter noen timer på ski var det ikke tegn til at sikten skulle bli noe bedre. Vi måtte snu før toppen (pga. manglende sikt) og kjørte ned igjen til Bøasætra. Under turen ble det gravd snøprofil og deltakerne fikk mye informasjon om skredproblematikk, tips om app`n Varsom og det å følge med på Yr.no.

Selve turen var på ca. 11 km. og vi var ute i ca. 5 timer. Noen gikk inn for å slappe av etter turen, mens flere fikk tatt ett par turer i skitrekket før avreisen tilbake til Grotli.

Vi kom tilbake til hotellet i 17-tiden og fikk dusjet og ordnet oss før festmiddag kl. 19.00. Dette var en 3-retters og vi fikk servert veldig god mat. Det ble en hyggelig og sosial kveld etter middag, før alle la seg. Noen litt senere enn andre.

Søndag morgen var det en gjeng som møttes kl. 8 og det ble etter hvert bestemt at de skulle gå rett ut fra hotellet og opp noen km på baksiden. Sikten var ganske dårlig og det var tett snødrev. Da vi kom på toppen av skitrekket ble det bestemt at vi skulle kjøre ned igjen og i det vi kjørte nedover ble det litt finere vær og vi fikk sett litt av fjellene rundt. 

Turen var ikke veldig lang, men det virket som de fleste var fornøyd med å ha vært ute en liten tur. Vel nede på hotellet hadde vi fått ordnet det slik at vi kunne holde på rommene helt frem til avreise. Det ble derfor tid til en dusj før vi sjekket ut. Noen dro til litt ulike tidspunkt, mens minibussen og guidene hadde en stopp i Lom for å ta en matbit før vi kjørte videre. Vi var tilbake på Lillehammer på ettermiddagen.

På denne turen var det deltakere fra en rekke sykehus og vi hadde med dyktige guider. Henning Urdahl som hadde hovedansvaret, hadde nylig hatt kurs for SI aktiv i bruk av kart og kompass, samt en hel treningsdag for søk og redning i snøskred. Vi takker instruktører og deltakere for turen, og vi håper flere vil være med SI aktiv på tur igjen :-) 
Treningsdag for søk og redning i snøskred

Postet av SI Aktiv den 29. Mar 2022

SI aktiv arrangerte ett gratis kurs for sine medlemmer ved Slåsæterfjellet fredag 25.3. Treningsdagen startet klokken 10.00 med felles avmarsj inn til treningsfeltet.

Vi gikk på truger inn ca. 1 km, hvor det deretter ble litt kort info og introduksjon av deltakerne i gruppen.

Henning Urdahl var leid inn som instruktør, og han vil også være kursholder på Randonee kurset helgen 1.-3.4 på Grotli. Han hadde tatt med seg sin redningshund, som på slutten av dagen reddet ut en av deltakerne fra «ett skred».

Vi hadde gjennomgang av følgende elementer; introduksjon til bruk av sender – mottager, øvrig utstyr og litt teori, taktikk ved søk og redning, praktiske oppgaver (som ble løst to og to), sonding med søkestang (grovsøk og finsøk), utgravning av skredtatt, litt prat om basis førstehjelp, demonstrasjon av lavinehund og oppsummering av dagen.

Underveis hadde vi grilling og bålkos. SI aktiv hadde tatt med grillmat, bålkaffe og noe godt til kaffen. Været var på vår side; med strålende sol!

Dagen var svært lærerik og den var sosial. Det var med SI aktiv medlemmer fra ulike sykehus og vi tror at de fleste satt igjen med mer kunnskap da kursdagen var over på ettermiddagen. Det var spesielt fascinerende å se hvordan lavinehunden fant den skredtatt og ble belønnet med en tennisball.

Vi gleder oss til Randoneekurs førstkommende helgJ

Med vennlig hilsen

Styret i SI aktiv

Aurlandsdalen med SI aktiv (26.-27.8 2021)

Postet av SI Aktiv den 1. Mar 2022

Av: Anita Flovild

Torsdag 26. august var nærmere 40 blide SI aktiv deltakere klare for årets flotteste eventyr!
En 2 dagers gåtur gjennom vakre Aurlandsdalen.

 

 

Bussen startet som alltid tidlig og plukket opp deltakere rundt om på de ulike stoppestedene før det bar avgårde mot Aurlandsdalen. På grunn av covid-19 var det i år et lavere antall deltakere og med det mer fokus på smittevern, uten at det la en demper på den gode stemningen.

 

 

Selve turen startet rett ved Geiteryggtunnelen hvor deltakerne gikk ca 3 km på anleggsvei inn til Geiterygghytta. Turen videre gikk i flott fjellterreng mot Steinbergdalshytta hvor vi etter hvert ble plukket opp med buss og fraktet til Aurlandsdalen Turisthytte. Etappen på dag 1 ble på 14 km.

 

 

På Aurlandsdalen Turisthytte ved Østerbø ble vi innlosjert på ulike rom og på sovesaler. Etter dusj og litt klesskift var de fleste klar for middag som ble servert kl. 19.00. Selv om det ikke var lagt opp til noe sosialt program på grunn av covid-19, så tror jeg likevel at de fleste opplevde at man ikke savnet noe arrangert opplegg på kvelden. Vi hadde en liten samling utpå kvelden med litt praktisk informasjon for dag 2, og en gjennomgang av hvordan turen hadde vært den første dagen.

  

Dag 2 startet med en god frokost buffet og deretter avgang i 9-tiden for å gå videre gjennom Aurlandsdalen og mot Vassbygdi. Dette er å regne som den fineste etappen gjennom Aurlandsdalen. Det ble tatt mange bilder på turen og mange hadde nok en del flotte naturopplevelser underveis. Noen tok seg ett bad i elven og mange hadde en lengre stopp på en nydelig sæter (Sinjarheim) hvor man spiste medbrakt matpakke og noen slappet av i solen. Turens totale lengde på dag 2 ble 16,5 km. Med ett unntak kom alle deltakerne seg gjennom denne dagen. Bussen kom og hentet alle deltakerne før den kjørte tilbake til Aurlandsdalen Turisthytte hvor det ble tid for en dusj og deretter middag klokken 17.00. Bussen kjørte deretter alle deltakerne hjem, med en liten stopp på veien for å overholde hviletiden.

 

 


Vi som arrangerte turen på vegne av SI aktiv vil takke alle som deltok i år og ønsker dere - og samtidig nye deltakere, velkommen til å være med på kommende turer. Det er veldig sosialt, man blir kjent med mange hyggelige SI aktiv medlemmer på ulike sykehus, i tillegg til at man får en god dose fysisk aktivitet. Følg med på Idretten Online og intranettet for informasjon om SI aktiv sine aktiviteter og turer.

 
Oppsummering fra grunnkurs langtur vinter

Postet av SI Aktiv den 1. Mar 2022

Av: Anita Flovild

To representanter fra styret i SI aktiv var påmeldt ett 4-dagers kurs i vinterfriluftsliv på Hedmarksvidda med arrangøren Lengetur – Ekspedisjon for dummies i slutten av februar. 

I forkant av kurset fikk alle deltakerne mye informasjon i form av mailer, samt ett forberedende Teams møte hvor man gikk gjennom en del praktiske ting, anbefalinger vedrørende kursforberedelser (treningsforslag) og gjennomgang og plan for de ulike dagene. Alle fikk også utdelt en detaljert pakkeliste. De som ikke hadde eget utstyr kunne leie både pulk og telt, samt låne Primus osv. BUA har ofte mye turutstyr som kan lånes gratis.

 

 

Den første dagen møtte 22 stykker opp ved Måsetra kl. 10.00. Det ble tid til utstyrskontroll, forventningsavklaring, deltakerne tok på fuktsperre på føttene, pulkene ble ferdig pakket og det ble snakket om rutiner og bekledning under bevegelse. Gruppen gikk en kort tur til Stenfjellhytta hvor det ble satt opp leir. Det ble gitt mye informasjon i løpet av kurset i form av små undervisningsbolker. Noen av temaene var vinterleir, teltoppsett, teltrutiner, bruk av kart og kompass, enkel førstehjelp på tur, bekledning, dagsrutiner m.m. Vi fikk innføring i primusfyring og hvordan praktisere trygg primusfyring i telt.

Dag 2 gikk man gruppevis til Målia fra Stenfjellhytta. Det ble øvd på å gå i forskjellig typer terreng og snøtyper med pulk. Vi lærte hvordan man kan pakke smart i pulk, hvordan sette opp/ned telt, lage kuldegrop, hvordan plassere telt i forhold til evt. vind og bruke «rullemetoden» på tunneltelt. Dette viste seg å være en raskt måte og sette opp, og ta ned teltet på.I forkant av kurset hadde alle fått oppskrift på turfrokost hvor det blant annet ble brukt havgregryn, nøtter, tørket frukt og melkepulver/vann. Til lunsj og middag hadde alle deltakerne fått utdelt Real turmat. Alle hadde blitt anbefalt å ta med seg snacks, barer, småpakker med lefse, sjokolade, potetgull, nøtter osv. Drikkeposer i form av solbærtoddy, kakao m.m.). Dag 3 var det lagt opp til en lang dagsetappe. Det ble brukt tid til å praktisere det vi hadde lært av bruk om kart og kompass dagen før. Vi fikk lære hvordan man orienterer i dårlig sikt. 

Været var imidlertid veldig bra under hele kurset. Det vekslet fra ett par minusgrader til -14 på det kaldeste. Solen skinte de fleste dagene og det var stort sett stjerneklart hver natt. 

Den aller siste kvelden ble brukt sosialt rundt ett bål og de fleste hadde nok i løpet av kursdagene fått seg noen nye turvenner. Mange hadde også i løpet av de 4 dagene kjent på det å være sliten, kald, trøtt, sulten, mett, stolt, og ikke minst kjent på mestringsfølelse. Det var ett kurs med fokus på opplevelser. SI aktiv vil neste år arrangere lignende opplegg (fjellski/pulk/vintertelt) - både kortere og lengre turer. Vi ønsker dere alle velkommen til dette! I mellomtiden vil vi minne på kommende kurs 25.3 ved Pellestova. Kurset heter Treningsdag for søk og redning i snøskred.
BLI FRIVILLIG PÅ KREFTSAKENS VINTERLEKER 11. – 12- MARS!

Postet av SI Aktiv den 8. Feb 2022

Kreftforeningen og Montebellosenteret. trenger frivillige som vil være med å lage Norges første vinterleker for kreftrammede og pårørende på Sjusjøen. Over 250 deltagere skal over to dager leke, mestre og utfordre seg selv i ulike vinteraktiviteter, og de trenger din hjelp! Du kan melde deg som frivillig til fredag 11. mars eller lørdag 12. mars, og til en rekke ulike oppgaver som vertskap, aktivitetshjelper, utstyrshjelper mm.

Meld deg som frivillig på denne lenken: https://frivillig.no/kreftforeningen/bli-frivillig-pa-kreftsakens-vinterleker

Eller ta kontakt direkte på epost jorgen.lysa@kreftforeningen.no.

 Les mer om Kreftsakens vinterleker her: https://kurs.kreftforeningen.no/kreftsakens-vinterleker---opplev-magiske-oyeblikk-mestring-og-lek-2021035

 Håper du vil være med, du trengs!

Vennlig hilsen Kreftforeningen og Montebellosenteret