Randoneekurs på Grotli og Strynefjellet

Postet av SI Aktiv den 24. Apr 2022

I forkant av toppturhelgen ble det lagt opp til ett innføringskurs på Teams i skredproblematikk og trygg ferdsel i fjellet.

Fredag kveld, den 1. april, møtte gruppen opp på ærverdige Grotli høyfjellshotell. Noen hadde egen transport opp til Grotli, mens en litt større gjeng kjørte sammen i minibuss fra Lillehammer sykehus. Det ble litt kort info etter ankomst før det ble servert suppe til alle. På grunn av værmeldingen ble det bestemt at vi skulle kjøre ned mot Stryn lørdag morgen for å gå toppturen der.

Etter frokost kl. 8 lørdag morgen lagde alle nistepakke før avreise til Stryn og Bøasætra. Planen var å gå til Gulkoppen, men etter noen timer på ski var det ikke tegn til at sikten skulle bli noe bedre. Vi måtte snu før toppen (pga. manglende sikt) og kjørte ned igjen til Bøasætra. Under turen ble det gravd snøprofil og deltakerne fikk mye informasjon om skredproblematikk, tips om app`n Varsom og det å følge med på Yr.no.

Selve turen var på ca. 11 km. og vi var ute i ca. 5 timer. Noen gikk inn for å slappe av etter turen, mens flere fikk tatt ett par turer i skitrekket før avreisen tilbake til Grotli.

Vi kom tilbake til hotellet i 17-tiden og fikk dusjet og ordnet oss før festmiddag kl. 19.00. Dette var en 3-retters og vi fikk servert veldig god mat. Det ble en hyggelig og sosial kveld etter middag, før alle la seg. Noen litt senere enn andre.

Søndag morgen var det en gjeng som møttes kl. 8 og det ble etter hvert bestemt at de skulle gå rett ut fra hotellet og opp noen km på baksiden. Sikten var ganske dårlig og det var tett snødrev. Da vi kom på toppen av skitrekket ble det bestemt at vi skulle kjøre ned igjen og i det vi kjørte nedover ble det litt finere vær og vi fikk sett litt av fjellene rundt. 

Turen var ikke veldig lang, men det virket som de fleste var fornøyd med å ha vært ute en liten tur. Vel nede på hotellet hadde vi fått ordnet det slik at vi kunne holde på rommene helt frem til avreise. Det ble derfor tid til en dusj før vi sjekket ut. Noen dro til litt ulike tidspunkt, mens minibussen og guidene hadde en stopp i Lom for å ta en matbit før vi kjørte videre. Vi var tilbake på Lillehammer på ettermiddagen.

På denne turen var det deltakere fra en rekke sykehus og vi hadde med dyktige guider. Henning Urdahl som hadde hovedansvaret, hadde nylig hatt kurs for SI aktiv i bruk av kart og kompass, samt en hel treningsdag for søk og redning i snøskred. Vi takker instruktører og deltakere for turen, og vi håper flere vil være med SI aktiv på tur igjen :-) 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.