Treningsdag for søk og redning i snøskred

Postet av SI Aktiv den 29. Mar 2022

SI aktiv arrangerte ett gratis kurs for sine medlemmer ved Slåsæterfjellet fredag 25.3. Treningsdagen startet klokken 10.00 med felles avmarsj inn til treningsfeltet.

Vi gikk på truger inn ca. 1 km, hvor det deretter ble litt kort info og introduksjon av deltakerne i gruppen.

Henning Urdahl var leid inn som instruktør, og han vil også være kursholder på Randonee kurset helgen 1.-3.4 på Grotli. Han hadde tatt med seg sin redningshund, som på slutten av dagen reddet ut en av deltakerne fra «ett skred».

Vi hadde gjennomgang av følgende elementer; introduksjon til bruk av sender – mottager, øvrig utstyr og litt teori, taktikk ved søk og redning, praktiske oppgaver (som ble løst to og to), sonding med søkestang (grovsøk og finsøk), utgravning av skredtatt, litt prat om basis førstehjelp, demonstrasjon av lavinehund og oppsummering av dagen.

Underveis hadde vi grilling og bålkos. SI aktiv hadde tatt med grillmat, bålkaffe og noe godt til kaffen. Været var på vår side; med strålende sol!

Dagen var svært lærerik og den var sosial. Det var med SI aktiv medlemmer fra ulike sykehus og vi tror at de fleste satt igjen med mer kunnskap da kursdagen var over på ettermiddagen. Det var spesielt fascinerende å se hvordan lavinehunden fant den skredtatt og ble belønnet med en tennisball.

Vi gleder oss til Randoneekurs førstkommende helgJ

Med vennlig hilsen

Styret i SI aktivKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.