Aurlandsdalen med SI aktiv (26.-27.8 2021)

Postet av SI Aktiv den 1. Mar 2022

Av: Anita Flovild

Torsdag 26. august var nærmere 40 blide SI aktiv deltakere klare for årets flotteste eventyr!
En 2 dagers gåtur gjennom vakre Aurlandsdalen.

 

 

Bussen startet som alltid tidlig og plukket opp deltakere rundt om på de ulike stoppestedene før det bar avgårde mot Aurlandsdalen. På grunn av covid-19 var det i år et lavere antall deltakere og med det mer fokus på smittevern, uten at det la en demper på den gode stemningen.

 

 

Selve turen startet rett ved Geiteryggtunnelen hvor deltakerne gikk ca 3 km på anleggsvei inn til Geiterygghytta. Turen videre gikk i flott fjellterreng mot Steinbergdalshytta hvor vi etter hvert ble plukket opp med buss og fraktet til Aurlandsdalen Turisthytte. Etappen på dag 1 ble på 14 km.

 

 

På Aurlandsdalen Turisthytte ved Østerbø ble vi innlosjert på ulike rom og på sovesaler. Etter dusj og litt klesskift var de fleste klar for middag som ble servert kl. 19.00. Selv om det ikke var lagt opp til noe sosialt program på grunn av covid-19, så tror jeg likevel at de fleste opplevde at man ikke savnet noe arrangert opplegg på kvelden. Vi hadde en liten samling utpå kvelden med litt praktisk informasjon for dag 2, og en gjennomgang av hvordan turen hadde vært den første dagen.

  

Dag 2 startet med en god frokost buffet og deretter avgang i 9-tiden for å gå videre gjennom Aurlandsdalen og mot Vassbygdi. Dette er å regne som den fineste etappen gjennom Aurlandsdalen. Det ble tatt mange bilder på turen og mange hadde nok en del flotte naturopplevelser underveis. Noen tok seg ett bad i elven og mange hadde en lengre stopp på en nydelig sæter (Sinjarheim) hvor man spiste medbrakt matpakke og noen slappet av i solen. Turens totale lengde på dag 2 ble 16,5 km. Med ett unntak kom alle deltakerne seg gjennom denne dagen. Bussen kom og hentet alle deltakerne før den kjørte tilbake til Aurlandsdalen Turisthytte hvor det ble tid for en dusj og deretter middag klokken 17.00. Bussen kjørte deretter alle deltakerne hjem, med en liten stopp på veien for å overholde hviletiden.

 

 


Vi som arrangerte turen på vegne av SI aktiv vil takke alle som deltok i år og ønsker dere - og samtidig nye deltakere, velkommen til å være med på kommende turer. Det er veldig sosialt, man blir kjent med mange hyggelige SI aktiv medlemmer på ulike sykehus, i tillegg til at man får en god dose fysisk aktivitet. Følg med på Idretten Online og intranettet for informasjon om SI aktiv sine aktiviteter og turer.

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.