Kurs i bruk av GPS med SI aktiv

Postet av SI Aktiv den 19. Sep 2022

Kurs i bruk av GPS med SI aktiv.


Torsdag den 15. september samlet det seg en gruppe SI aktiv medlemmer på Lillehammer for opplæring i bruk av GPS. Kursleder var Henning Urdahl som tidligere har holdt kurs i bruk av kart og kompass, treningsdag for søk og redning i snøskred, samt randonee kurs.

Kurset startet med teori inne hvor alle på forhånd skulle ha lastet ned programmet Basecamp. Dette programmet brukes til å planlegge og kunne laste opp informasjon til eller fra GPS-mottakeren. Det ble ett par timer inne med teori og vi lærte hvordan selve mottakeren fungerer og praktisk bruk (ruteplanlegging, veivalg, opplasting og nedlasting til PC).

Etter hvert kjørte vi opp til Gropmarka hvor vi gikk ute i skogen mens det var dagslys. Vi vekslet på å gå først og finne frem til riktige veipunkter på GPS-mottakeren. De fleste klarte dette veldig bra! Vi ble også lurt litt rundt inne i skogen og fikk spørsmål om noen kunne peke ut hvor vi var i forhold til parkeringen.  

Senere kjørte vi litt videre og fant en gapahuk hvor vi grillet pølser mens vi ventet på at det skulle bli mørkt. Det var god stemning og koselig rundt bålet selv om det var mye vind ute. Det var godt med litt varm mat før vi igjen tok den siste økten i mørket. Hele kurset varte i 7 timer og kurslederen var tålmodig og svært kunnskapsrik. Vi lærte mye denne kvelden og vi forstod også at for at vi skal bli gode på GPS, så må vi bruke den aktivt på tur.

Takk til kursleder og deltakere som deltok på kurskvelden for engasjement og godt humørJ

Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å komme seg ut på tur! Nå har Bedriftsidretten akkurat startet en kampanje (gå eller løpe 50 km eller 100 km på 3 uker). Se tidligere innlegg på siden her.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.