SI aktiv-tur til Romsdalen

Postet av SI Aktiv den 18. Sep 2022

Tidlig torsdag morgen den 18. august reiste ca. 60 personer fra de ulike sykehusene til Åndalsnes. Bussene kjørte direkte inn til Venjedalen hvor flesteparten av deltakerne startet turen over Romsdalseggen. Noen valgte en kortere variant og gikk fra Åndalsnes sentrum og opp mot Rampestreken. Det er en lang tur med flere eksponerte partier og mange måtte jobbe med seg selv. Alle som gikk over hele Romsdalseggen gjennomførte turen

Det var strålende vær og det ble god tid til pauser og bildetaking underveis. Det var lite andre folk som gikk over Romsdalseggen denne dagen og SI aktiv deltakere hadde lite trengsel på turen. Noen valgte å gå oppom Blånebba (1607 moh) før ferden gikk videre over Høgaksla og Nesaksla. Ved Nesaksla ligger det en steinhytte, Eggen Restaurant og det er også toppstasjon for Romsdalsgondolen. Mange valgte å ta gondolen ned til sentrum etter å ha tatt noen forfriskninger ute på Eggen Restaurant. Noen valgte også å gå hele turen ned på beina. Flere var innom Rampestreken for å ta bilder ved det velkjente utkikkspunktet.

Etter turen var det felles middag på Hvelvet Bistro. Det ble også en liten oppsummering av dagen og litt felles info til deltakerne.

Overnattingen foregikk på Setnes Feriesenter i rom og leiligheter.

Tidlig fredag morgen var det en gjeng som skulle gå Via Ferrata. SI aktiv hadde på forhånd ordnet utstyr til dette og gruppen ble delt i 2. Den ene gruppen gikk Introveggen, mens de andre gikk Vestveggen. Via Ferrata var krevende, luftig og man fikk en fantastisk utsikt over Åndalsnes.

Samtidig som Via Ferrata foregikk, hadde vi tilbud om RIB tur i Romsdalsfjorden med 3 avganger fordelt utover formiddagen. Været var strålende og fjorden var blikk stille.

For den gruppen som gikk den lengste Via Ferrata ruten, så ble det litt travelt, og det ble dermed tatt ett valg om å kjøre gondolen ned til sentrum og kaiområdet for å rekke den siste RIB båten.

RIB turen var fantastisk og jeg tror de fleste synes dette var en fin opplevelse.

Lunsj ble spist på Hvelvet Bistro før avreise som var satt til kl. 16.00. Bussturen tilbake gikk fint og alle kom seg vel hjem.

SI aktiv takker alle deltakere for turen!!!  Vi ønsker velkommen tilbake til nye turer og opplevelser. Kom gjerne med tilbakemeldinger og forslag til forbedringer, turønsker og ris eller ros.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.