Til topps med SI aktiv

Postet av SI Aktiv den 7. Mai 2023

SI aktiv på toppturhelg

 

Fredag 28. april reiste en gjeng i regi av SI aktiv opp til Sognefjellshytta i Jotunheimen. Veien over fjellet åpnet samme dag og det var en opplevelse i seg selv å kjøre opp til Sognefjellshytta. Høye brøytekanter og nydelig utsikt møtte oss fredag kveld i det vi kom opp på 1400 meter over havet. Vi kom til en hytte med særegen arkitektur. En spesiell konstruksjon i limtre binder de gamle eksisterende hyttene sammen til en stor, men arkitekten har likevel klart å bevare det gamle på en god måte.

 


Alle deltakerne ble fordelt inn på ulike rom, og deretter var det tid for middag, litt informasjon fra turlederne, sjekk av utstyr og så samvær i fellesområdet. Lørdagens turmål var opprinnelig Storebjørn eller Veslbreatinden, men på grunn av bresprekker ved Storebjørn, måtte det endres.  

 

Lørdag morgen etter frokost og matpakkesmøring, var det avreise til Krossbu. Vi kjørte felles minibuss i tillegg til en varebil som fraktet alt utstyret. Etter at alle hadde blitt klare og det var tatt en kameratsjekk (testet sender/mottaker), så gikk turen opp mot Veslbreatinden (2092 moh). Været var skiftende og sikten endret seg hele tiden. Noen ganger kom det glimt av sol og da var det godt å være på tur. Vi gikk i 4,5 timer og opp til ca 1.850 meter over havet. Da var sikten blitt betraktelig dårligere og det ble tatt en avgjørelse på å snu. Sikkerheten vil alltid komme først og vi var veldig godt ivaretatt av turansvarlig Henning Urdahl som har høy kompetanse på sikkerhet og det å ferdes i fjellet.

 


Vel nede ved Krossbu så kom solen tilbake og det ble tid til å demonstrere litt hvordan man graver en snøprofil. SI aktiv har tidligere holdt kurs i sikkerhet og redning i fjellet, og hvis dette er noe ansatte ønsker at vi skal gjenta, så ta kontakt med styret!

 


Vi reiste så tilbake til Sognefjellshytta, og alle fikk seg en god dusj, noen tok seg en hvil og noen samlet seg og hadde det hyggelig før vi gikk til middag. Det var en flott gjeng vi hadde med oss på tur. Vi så omtrent bare blide ansikter og det var mye god stemning de 3 dagene vi fikk sammen. Noen reiste sammen med noen de kjente fra før, mens det var flere som reiste alene på denne turen. Dette ser vi på alle turene vi arrangerer, og hvis noen synes det kan virke skummelt å dra alene, så vil jeg oppfordre de til å prøve. Det er veldig hyggelig å dra på tur og man blir garantert inkludert i fellesskapet. Alle blir kjent med nye mennesker og det er utrolig morsomt å se at folk fra alle sykehusene samles og deler gode turopplevelser sammen.

 


Etter middag samlet alle seg og praten gikk. Mange var spente på søndagens turmål, men det var høyst usikkert på grunn av været som var spådd. Det ble derfor ikke annonsert før avreise på søndag klokken 10.00. Da hadde alle sjekket ut og fordelt seg inn i bussen. Sognefjellsveien var da blitt stengt mot vest og vi valgte etter litt rådslaging og reise mot Vinstra og inn mot Espedalen. Søndagens må ble dermed Saukampen.

 

Dette er en topp i Nord-Fron som ligger på 1659 moh. Rett ved ligger Heidalsmuen, og på selve toppen av Saukampen fikk vi 360 grader med panoramautsikt til mange kjente fjellområder.

 

Solen skinte absolutt hele tiden og det ble en fantastisk flott tur (ca 14 km) og en nydelig avslutning på hele helgen. Alle klarte seg utrolig flott på turen, selv om flere var ukjente med utstyr og konseptet med Randonee var fortsatt nytt for mange.

 

SI aktiv har en del utstyr for topptur til utlån. Dette gjorde det mulig for veldig mange av deltakerne til å prøve seg på Randonee for første gang. Noen er usikre på om de liker å gå på toppturer og det er en fin anledning å låne/leie utstyr, da dette er dyrt å kjøpe selv. 

Ønsker du å låne, ta kontakt med utstyrsansvarlig ved ditt lokale lag!

Vi i styret ønsker å takke alle deltakerne for turen og vil minne på at vi arrangerer tur på Rallarveien 17.-18. August. Vi håper at vi vil se dere alle igjen derJ Takk!

Mvh. Anita og Finn Olav


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.