Tur/kurs i vinterfriluftsliv med ski, pulk og overnatting i telt

Postet av SI Aktiv den 27. Des 2022

Vi i SI aktiv ønsker denne vinteren å tilby kurs i samarbeid med Lengetur i februar 2023.

Kurset i vinterfriluftsliv blir ett opplegg fra fredag 03.02.23 ettermiddag til søndag 05.03.23 ettermiddag i Gausdal Vestfjell. Kurset er for deg som ønsker å prøve deg på overnatting ute og som ønsker å oppleve dette sammen med andre medlemmer i SI aktiv. Med oss på laget er 2 meget kyndige instruktører fra Lengetur, i tillegg til 2 fra styret i SI aktiv. Vi skal bruke fjellski og pulk, og vi vil lære masse underveis denne helgen. Det er lagt opp til at deltakerne skal få ett forberedelsesmøte/-kurs i forkant på 1-1,5 timer. Her vil man få svar på det man lurer på. Det vil også foreligge en meget grundig pakkeliste i god tid før selve turen.

SI aktiv har noe utstyr til utlån, men det vil også bli mulig å låne vintertelt og leie pulk gjennom Fjellpulken og Barents Outdoor. Når det gjelder mat vil vi primært bruke REAL turmat. Det er mulig å låne multifuelbrenner for de som ikke har det. Brennstoff vil ikke være inkludert. For de som leier pulk fra Fjellpulken (200 kroner for helgen, så vil dette beløpet trekkes fra om man evt. ønsker å kjøpe pulk med god rabatt etter kurset). Det vil også være slik at alle deltakerne får en god rabatt hos Fjellpulken etter kurset. 

Egenandel for SI aktiv medlemmer kun kroner 500,-

Velkommen til hyggelige opplevelser med gode kollegaer

Påmelding her

Oppdatert informasjon om turen.

Her kommer en sammenfatning av det vi snakket om i Teams møtet. Viktig å gå gjennom pakkelisten. Denne er grundig og ett supert hjelpemiddel.

 • Oppmøte på parkering på Fjelltittheugen kl. 18.00. Fint hvis de som har mulighet kan komme 30 min før slik at vi kan være litt mer effektive ved utdeling av mat, utdeling av pulker, pakking osv. 
 • Sted: Gausdal Vestfjell. Man betaler for bom og parkering (Vipps). Veibeskrivelse:  
  • Sving av E6 ved Swix på Lillehammer nord, kryss 83
  • Følg skilting mot Fv255 Gausdal
  • På Segalstad bru følger du skilting mot Espedal/Skåbu: Vestringsvegen til Øvre Svatsum, ca 35km. NB! På denne strekningen  kan det være en del telehiv 
  • Herfra følg skilting mot Langsua til vegen stopper. Bomveg med kortbetaling. 
  • GPS: Fjelltitthaugen eller Synstgardsetra, Gausdal. Om du bruker sistnevnte skal du kjøre litt lenger innover veien før du er framme
 • Mat. Alle måltider utdeles fredag ved oppmøtestedet. Middag fredag og lørdag, frokost og lunsj lørdag og søndag. Se pakkeliste for hva som kan være lurt å ta med som snacks osv.
 • På grunn av store mengder med snø i området vil vi i all hovedsak gå i kjørte løyper/scooterspor. Men vi anbefaler sterkt fjellski og kortfeller til denne turen.
 • Pulkpakking. Pakk gjerne en stor bag med nødvendige ting som du tar med inn i teltet. Alt må pakkes vanntett. Lurt å lage seg sitt eget system for å ha orden og bruke minst mulig tid til å lete i alle tingene. Skriv gjerne på pakkeposene, bruk ulike farger, merke med sportstape osv. Faste plasser på ting gjør at ting går raskere under opprigging og nedrigging av leir. Fuel og mat bør ikke pakkes i samme pose. På vinter anbefaler vi renset bensin (sportsbutikk). Til matlaging, snøsmelting og kosefyring ca. 1 ltr. pr. dag. Pakk det tyngste nederst og i bakre del av pulk.
 • Dampsperre. Trenger ikke fredag kveld, men lørdag og søndag. Se beskrivelse i pakkeliste.
 • Sovepose. Se beskrivelse pakkeliste. Damer følger T-comf. R-verdi minst 4,5. 
 • Ved start er det lurt å ikke ha på seg alt for mye klær. Det er ikke noe fordel å gå seg svett. Ha en stor god dunjakke som ligger øverst i pulken, som taes på i pauser. Når vi går på tur er det 30-45 min jobbing og så en liten pause. Dette for å holde inntaket av mat/drikke oppe. 
 • Kart. Langsua eller Espedal.
 • Vi har noen ekstra Bedding/Sleeper til utlån. Det samme gjelder vinter pegs (plugger til teltet). Ved mye vær på snaufjellet vil det være behov for å bruke alle festene. 
 • Bekledning. Ull, ull og ull. Skall: Goretex, bomull el. softshell. Dun ytterklær. Klær etter vær. Bomull egner seg ikke ved nedbør/fukt. 
 • Dekk til alle overganger som hals, håndledd, rundt livet og ved anklene. Er det derimot for varmt, er det lett å lufte ved de samme punktene.
 • Sykdommer vi som turledere må være oppmerksom på, MÅ det gis beskjed om på forhånd. 
 • Er det spørsmål før turen, skriv de gjerne inn i arrangementet på App´n Idretten Online. Det er ofte flere som lurer på det samme.
 • Vi trenger en oversikt over hvem som skal dele telt og hvem som sover alene. Send dette til Anita (95037812). 

 

På tur er det viktig å være: METT – VARM - TØRR – UTØRST

Dette oppnår vi gjennom: kunnskap, rutiner og riktig utstyr! 

På hjemmesiden til LENGETUR er det veldig mye god informasjon. Vi ønsker at dere ser på følgende filmsnutter:

PAKKING OG OPPSETT AV PULK PÅ PULKTUR                                             

TRYGG BRUK AV MULTIFUELBRENNER

FIN DO-LØSNING PÅ VINTERTUR

 I tillegg er det viktig å følge med på været: ØVRE ONGSJØEN

I tillegg er det viktig å følge med på været (YR)

Vi gleder oss til å møte dere!!!

 

Med vennlig hilsen fra SI aktiv og Lengetur

Finn Olav (SI aktiv), Anita (SI aktiv), Tor-Gunnar (Lengetur) og Ole Morten (Lengetur)Velkommen til toppturweekend

Postet av SI Aktiv den 23. Des 2022

Velkommen til toppturweekend med SI aktiv og AvaSafe

Nå har snøen meldt sin ankomst og da er ikke tankene om hvite fjell og topptur langt unna.

I samarbeid med AvaSafe vil SI aktiv også i år arrangere en randonnetur for sine medlemmer i weekenden 28. – 30. april 2023.

Turen går til Sognefjellet og Smørstabbtindene. Det blir to turalternativer. En tur som passer for nybegynnere og de som er litt usikre på egen form, mens en annen tur som krever mer utholdenhet og skiferdigheter. Vi legger opp til at tur 1 gjennomføres på lørdag og tur 2 på søndag. Dermed kan alle være med på lørdag, og de mest ivrige på søndag.

 

Sokse i midten og Storebjørn til høyre.


Tur 1

Turen starter fra Krossbu og går opp til Storbreatind, videre bort til Veslbreatind og til slutt Hurrbreatind (merket blått på kartet). Her får man altså tre totusenmeters topper på en tur! Hvis man er fornøyd med de to første toppene er det også greit. Alle disse toppene har en relativt enkel adkomst uten mye skredterreng. Nedkjøringen er meget fin ved gode snøforhold. Dette er turen hvis man ønsker litt lavere tempo, med tid til flere pauser og hygge. Det kreves normalt randonne- og skredutstyr.

 

Veslbreatinden sett fra sør på veien opp til Storbreatinden.

 

Utsikt mot Hurrungane og Fanaråken sett fra Veslbreatinden.

 

Tur 2

Denne turen starter også fra Krossbu, men målet er litt lenger unna. Her tar vi sikte på Storebjørn, selveste kongen av Smørstabbtindene. Anmarsjen er relativt lang og går via Leirbreen og gjennom Bjørneskaret (merket med rødt på kartet). Toppartiet på Storebjørn er ganske bratt, og det er ikke uvanlig å gå på beina opp den siste biten. Utsikten fra toppen er formidabel! Turen krever vanlig randonne- og skredutsyr, men det kan være lurt å ta med stegjern og isøks hvis forholdene krever det. På returen kan det godt hende vi legger en liten svipptur innom Veslebjørn, hvis det er stemning for det. Denne turen går delvis i bratt terreng og over bre, så derfor er snøforholdene av stor betydning.

 

Storebjørn!

 

Kart over Smørstabbtinene og omegn

 

Overnatting

Overnattingen foregår på Sognefjellshytta. Her bor vi to eller tre sammen på rommet, og hvert rom har eget bad. Frokost, matpakke og middag er inkludert. Atmosfæren og omgivelsene på Sognefjellshytta legger virkelig opp til hygge og god stemning!


Påmelding, maks antall påmeldte og egenandel/pris

Vi kan ta med maks 20 personer på denne turen, vi følger prinsippet "først til mølla"

Egenandelen for hele turen med overnatting er kun kroner 2500,- per medlemSognefjellshytta.


Hvis du har spørsmål, er det bare å ringe eller sende melding til:

 • Henning mobil: 915 61 198
 • Anita mobil: 950 37 812
 • Finn Olav mobil: 930 93 090

Vi gleder oss til å se deg på tur!

Vennlig hilsen Anita, Finn Olav og Henning


Meld deg på herFordelsavtale for SI aktiv-medlem Hafjell/Kvitfjell

Postet av SI Aktiv den 2. Des 2022

Hei SI aktiv-medlemmer 

Vi jobber hele tiden for å lage nye fordelsavtaler for våre medlemmer i SI aktiv. Vi er det desidert største idrett-/aktivitets laget på Østlandet, og ett av det største i Norge. 
Vi er derfor attraktive for leverandører og kan få meget gode rabattordninger for våre medlemmer.

Hvordan finner du våre medlemsfordeler?
Våre samarbeidspartnere ønsker at rabatter og rabatt-koder kun vises for våre medlemmer. Derfor må man logge seg inn for å kunne se siden med rabattavtaler under menyvalget "Medlemsfordeler" på nettsiden. Dette gjøres enkelt ved å skrive inn e-postadressen du er registrert med i medlemskapet og du får tilsendt passord til den e-postadressen.

Trenger du hjelp?
Trenger du hjelp med innlogging? Kontakt Finn Olav Bakken på e-post: finn.olav.bakken@siaktiv.no eller ring på mobil: 930 93 090 www.siaktiv.no 

Vi har mange veldig gode rabattavtaler, og flere nye kommer. Her er ny og oppdatert rabattavtale med Hafjell Alpinsenter og Kvitfjell Alpinsenter for 2022/2023.

Intensjonen med avtalen er å tilby SI aktiv sine medlemmer gunstige priser i den hensikt at Alpinco, med Hafjell og Kvitfjell, skal være en viktig arena for medlemmene for fysisk aktivitet og positive opplevelser. Alpinco ønsker å tiltrekke seg en større kundegruppe lokalt, og ønsker å være en partner for SI aktiv sitt arbeide i tillegg til disses kjernefamilie. 

Hafjell Alpinsenter

2636 Øyer
Tlf: 61 27 47 00
hafjell.no

SI aktiv-medlemmer skal ha følgende fordeler: 

SESONGKORT OG ÅRSKORT

Sesongkort og Årskort selges med 20% rabatt på full pris til SI aktiv sine medlemmer. Kortene må kjøpes på billettkontoret i Hafjell eller Kvitfjell ved framvisning av gyldig medlemsbevis i SI aktiv. Øvrige familiemedlemmer får ordinær familierabatt på sesongkort som må kjøpes samlet på billettkontor i Hafjell og Kvitfjell. Rabatten gjelder på ordinære priser, ikke på eventuelle kampanjepriser. Tillegg i pris for nytt Axess kort kr 75,. Axess kort kjøpt tidligere år kan lades opp på nytt forutsatt at kortet er skadefritt. Ved kjøp av nytt sesongkort tas det bilde av eier på stedet. 

 

DAGSKORT 

Alpinco tilbyr 23% rabatt på fullpris for dagskort til medlemmet i SI aktiv i tillegg til inntil 5 familiemedlemmer. Personen som er medlem må være med ved kjøp som skal foretas i billettluken i Hafjell eller Kvitfjell, da rabatten utløses ved fremvisning av medlemsbevis i SI aktiv. Kortet må kjøpes på billettkontoret i Hafjell og Kvitfjell ved framvisning av gyldig medlemsbevis i SI aktiv. Rabatten gjelder på ordinære priser, ikke på eventuelle kampanjepriser. Tillegg i pris for nytt Axess kort kr 75,-. Axess kort kjøp tidligere år kan lades opp på nytt forutsatt at kortet er skadefritt. 

 

HEISKORT SOMMER OG SYKKEL LEIE

Alpinco tilbyr 23% rabatt på fullpris for heiskort til medlemmet i SI aktiv i tillegg til inntil 5 familiemedlemmer. Personen som er medlem må være med ved kjøp som skal foretas i billettluken i Hafjell da rabatten utløses ved fremvisning av medlemsbevis i SI aktiv. 

Alpinco tilbyr 20% rabatt på dagleie av sykkel (gjelder ikke lørdag).

Rabatten gjelder på ordinære priser, ikke på eventuelle kampanjepriser. 

 

TILBUD PÅ OPPHOLD

Alpinco tilbyr spesialpriser på opphold Vintersesongen 2023.

 • 15% rabatt på leie av hytte i Varden Fjellandsby, Kvitfjell i uke 2 og 3, 2023.
 • 15% rabatt på leie av leilighet på Yttersvingen, Kvitfjell
   Weekend i uke 2,3,4,5 og 6, 2023
   Weekend i uke 10,11og 12, 2023
 • Gode rabatter på opphold vår, sommer og høst vil tilbys SI aktiv medlemmer når sesongen nærmer seg.

For booking av opphold kontakt Hafjell Kvitfjell Booking, Tlf 61 24 90 00.
mail: booking@hafjellkvitfjell.no  Merk bestilling med : SI aktiv avtale

Kvitfjell Alpinanlegg

2633 Fåvang
Tlf: 61 28 36 00
www.kvitfjell.no

SI aktiv-medlemmer skal ha følgende fordeler: 

SESONGKORT OG ÅRSKORT

Sesongkort og Årskort selges med 20% rabatt på full pris til SI aktiv sine medlemmer. Kortene må kjøpes på billettkontoret i Hafjell eller Kvitfjell ved framvisning av gyldig medlemsbevis i SI aktiv. Øvrige familiemedlemmer får ordinær familierabatt på sesongkort som må kjøpes samlet på billettkontor i Hafjell og Kvitfjell. Rabatten gjelder på ordinære priser, ikke på eventuelle kampanjepriser. Tillegg i pris for nytt Axess kort kr 75,. Axess kort kjøpt tidligere år kan lades opp på nytt forutsatt at kortet er skadefritt. Ved kjøp av nytt sesongkort tas det bilde av eier på stedet. 

 

DAGSKORT 

Alpinco tilbyr 23% rabatt på fullpris for dagskort til medlemmet i SI aktiv i tillegg til inntil 5 familiemedlemmer. Personen som er medlem må være med ved kjøp som skal foretas i billettluken i Hafjell eller Kvitfjell, da rabatten utløses ved fremvisning av medlemsbevis i SI aktiv. Kortet må kjøpes på billettkontoret i Hafjell og Kvitfjell ved framvisning av gyldig medlemsbevis i SI aktiv. Rabatten gjelder på ordinære priser, ikke på eventuelle kampanjepriser. Tillegg i pris for nytt Axess kort kr 75,-. Axess kort kjøp tidligere år kan lades opp på nytt forutsatt at kortet er skadefritt. 

 

HEISKORT SOMMER OG SYKKEL LEIE

Alpinco tilbyr 23% rabatt på fullpris for heiskort til medlemmet i SI aktiv i tillegg til inntil 5 familiemedlemmer. Personen som er medlem må være med ved kjøp som skal foretas i billettluken i Hafjell da rabatten utløses ved fremvisning av medlemsbevis i SI aktiv. 

Alpinco tilbyr 20% rabatt på dagleie av sykkel (gjelder ikke lørdag).

Rabatten gjelder på ordinære priser, ikke på eventuelle kampanjepriser. 

 

TILBUD PÅ OPPHOLD

Alpinco tilbyr spesialpriser på opphold Vintersesongen 2023.

 • 15% rabatt på leie av hytte i Varden Fjellandsby, Kvitfjell i uke 2 og 3, 2023.
 • 15% rabatt på leie av leilighet på Yttersvingen, Kvitfjell
   Weekend i uke 2,3,4,5 og 6, 2023
   Weekend i uke 10,11og 12, 2023
 • Gode rabatter på opphold vår, sommer og høst vil tilbys SI aktiv medlemmer når sesongen nærmer seg.

For booking av opphold kontakt Hafjell Kvitfjell Booking, Tlf 61 24 90 00.
mail: booking@hafjellkvitfjell.no  Merk bestilling med : SI aktiv avtale