Randoneekurs 2022 – Topptur til Grotli og Strynefj

Randoneekurs 2022 – Topptur til Grotli og Strynefj


Tid


Sted

Vis kart

Pris

Påmelding kr 2 062,00 inkl. avgifter

Lillehammer Sport og SI aktiv inviterer medlemmer til kurs- og toppturhelg på Grotli og Strynefjellet. Denne turen passer for alle som har drevet litt med toppturer tidligere og som har interesse for – og vil lære mer om   trygg ferdsel i fjellet vinterstid.

Komplett kursopplegg

Onsdag 30. mars kl. 19.00 på Teams: 
Innføring i skredproblematikk og trygg ferdsel. Teori på Microsoft Teams.

Oppmøte senest kl. 21.00 fredag på Grotli høyfjellshotel: www.grotli.no 

Fredag 1. april kl. 21.00: 
Turplanlegging for topptur lørdag.

Toppturweekend 1. – 3. april

Hei alle sammen! 

Vi var nødt til å finne en ny lokasjon til vår topptur pga. lite snø og dårlige forhold i området rundt Spiterstulen. Valget falt på Grotli og Strynefjellet. Dette er et område med mye snø og et fint utgangspunkt for tur. Strynefjellet er i kort avstand fra Vestlandet og bygda Stryn, og derfor har vi nå muligheter til å velge fjell fra øverste hylle! Er været fint på Strynefjellet kan vi bruke Krosshø som turmål. Hotellet ligger ved foten av denne toppen på 1857m. Turen er på ca. 1000 høydemeter og har en fin nedkjøring. Fjellet er ikke ekstremt bratt, men kanskje utfordrende nok for de fleste av oss. Dermed unngår vi også problemer med snøskred. 

Hvis været er dårlig på Strynefjellet er mulighetene store for at det er finere på vestsiden av fjellene. Turen ned i bygda tar kun 45 min og da kan vi velge forskjellige turmål. Fjellet Kyrkjenibba er da et godt valg. Med utgangspunkt fra Bøasetra går turen over Bubergskaret og videre opp til toppen av Kyrkjenibba. (Se vedlagte kart). Retur samme vei. Dette er en litt mer krevende tur, men absolutt overkommelig for de fleste. Fjellet er brattere, og vi er derfor avhengige av gode snøforhold. Utsikten over fjord og fjell er helt magisk og klart verdt den ekstra kjøreturen!

Litt om hotellet:

Grotli Høyfjellshotell er en ærverdig flott bygning. Hotellet har en lang historie knyttet til ferdselen mellom øst og vest over Strynefjellet. Vi disponerer 10 rom med dusj og toalett på hvert rom. Rommene er ikke av nyeste standard, men holder nok for oss. Det serveres frokost og middag på lørdag, og frokost på søndag. Nistepakke er inkludert begge dagene. 

Litt om sikkerheten i fjellet: 

Områdene vi skal inn i kan være til dels utfordrende med tanke på snøskred og hva som kreves av skiferdigheter. Alle må derfor ha med skredsøker, spade og søkestang. Vi skal gå gjennom rutiner for søk og redning i forkant av turen og underveis. Vi kommer til å ha fokus på trygge veivalg, og i det ligger det ikke bare snøskred, men også at den enkelte skal føle seg trygg under hele turen. Vi som turledere har lang og bred erfaring fra ulike typer terreng og værforhold, og vi vil være suverene i de avgjørelsene som tas underveis. Gruppa skal så langt det går være samlet, og ingen skal under noen omstendighet gå alene. Målet vårt er at vi skal bli utfordret og bli litt slitne, men først og fremst ha det skikkelig trivelig! 

Skulle det være noe du lurer på så er det bare å ta kontakt på mobil 91 56 11 98.

Vi gleder oss til å møtes og tilbringe en hyggelig weekend sammen med dere!

Vennlig hilsen

SI aktiv, Henning Urdahl og Per Morten Brusveen

Pris:

Egenandel for SI aktiv-medlemmer kroner 2000,-

Antall deltakere:

Max 16 personer (ved stor oppslutning kan vi øke deltakerantallet til 21 personer)

Leie utstyr

Toppturutstyr kan leies hos Lillehammer Sport (reserver i god tid):
- Pris komplett skiutstyr: 500 kroner
- Pris skredutstyr: 200 kroner

Utstyr til turen (som alle må ha)

- Komplett toppturutstyr med teleskopstaver
- Skredsikkerhetsutstyr – sender/mottager, spade, søkestang
- Hjelm og alpine skibriller
- Sekk (30-40 liter) med stropper til å feste ski

Kursholdere

Henning Urdal, Avsafe og Per Morten Brusveen, 2000turer


Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.