Tur til Aurlandsdalen

Tur til Aurlandsdalen


Tid


Sted

Vis kart

Pris

Påmelding kr 1 037,00 inkl. avgifter


Nb! Det vil på grunn av Covid-19 være et redusert antall plasser (maks 50 deltakere). Det vil kun bli mulig å sitte en person på hver to-seter i bussen. Alle deltakerne må være medlem i SI aktiv og fullvaksinerte. Vi følger prinsippet «første mann til mølla» Påmelding åpner mandag 26.07 kl 07.00


Bli med SI aktiv til Aurlandsdalen,


Vakker - vill - mystisk og dramatisk !  

 Aurlandsdalen representerer noe av det vakreste og mest storslagne i norsk natur. Stupbratte fjell kaster seg loddrett ned i dype elvegjel, og på toppene er det panoramautsikt. Små bekker og mektige fosser - nedlagte gårder og gamle støler. Sjelden flora med bl.a. Fjelldronningen, en av våre vakreste fjellblomster. Nesten 500 plantesorter finnes i dalen som er et eldorado for blomsterelskere.
Aurlandsdalen byr på rike naturopplevelser. Det er en vandring gjennom natur og kultur, og det er ikke vanskelig å se hvordan naturen har formet levesettet og livsbetingelsene for folk.


Torsdag 26 august: Vi reiser som alltid tidlig for å få mest mulig ut av dagen og vi tilbyr flere alternativer. Du kan bestemme deg på dagen hva du vil gå for. Vi overnatter på Østerbø Fjellstove, middag, frokost, matpakke til dag 2 og termos er inkludert. Ta med håndkle, lakenpose/sengetøy.

Alternativ 1 er for de som klarer å holde et bra tempo for å rekke middag.

Geiteryggen via Steinbergdalen til Østerbø
Lengde : 21 km
Tid : 7 - 8 timer
Fra vestsiden av Geiteryggstunnellen. På anleggsvei 3km (45 min) til Geiterygghytta. Derfra merket løype til Steinbergdalen og Østerbø

Alternativ 2  er en litt kortere tur.

Steinbergdalen (Stemmerdalen) - Østerbø 
Turen starter ved Steinbergdalen Turisthytte, og går opp i skråningen nord for hytten (T-merket). Videre opp i fjellsiden der man får et fint utsyn over Stemmerdalen (Steinbergdalen). Går over høyfjell og vidde. Møter Sauavaddalen med elven Grøna. På bro over elven. Ved Grønestølen er det flott utsikt ned mot Østerbø (Aurdalen)
Lengde : 10 km
Tid : 4 - 5 timer


Fredag 27 august: Vi spiser frokost og smører matpakke før vi legger ut på tur.

Østerbø til Vassbygdi
Den klassiske fotturen fra Østerbø til Vassbygdi er viden kjent. Den urørte, ville og vakre vestlandsnaturen, sammen med gammel bygdekultur og historie inngir både respekt for det som er og undring over det som var. Her vandrer en i kulturlandskap, forbi nedlagte gårdsbruk som Nesbø, Sinjarheim og Almen, og forbi stedene Nesbøgalden, Berekvamsbrennevinet, Bjørnestigen, Likbjørka og Vetlahelvete. Alle navnene har sin egen historie som igjen er en del av vår kulturarv. Aurlandsdalen kalles gjerne Norges "Grand Canyon". Her får en naturopplevelser av de sjeldne.

Lengde : 20 km
Tid : 6 til 7 timer
Info : Der er noen bratte partier på strekningen, men turen er aldri direkte vanskelig.

Middag underveis eller før vi reiser hjem igjen, vi er tilbake på de forskjellige påstigningsplasser mellom 21:00 og 22:00

Egenandel kr. 1000,- (pluss kr 37,- betalingsgebyr)


Kontaktpersoner: 

Finn Olav Bakken, tlf. 93093090

Anita Flovild, tlf. 95037812

 

PÅMELDING: MANDAG 26.7 kl. 07.00. 

Påmelding via www.siaktiv.no og Idretten Online appen.Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.