Kurs i bruk av GPS

Postet av SI aktiv Lillehammer den 16. Aug 2022

Kurs i bruk av GPS

GPS er opprinnelig et amerikansk militært navigasjonssystem som ble gjort tilgjengelig for allmennheten på 90-tallet. Systemet brukes i dag innenfor alt fra fly og skipsfart til målrettet bruk av reklame. GPS muliggjør sikker og effektiv orientering i krevende terreng og værforhold. Dette kurset tar for seg hvordan selve GPS-systemet virker sammen med ulike mottagere, og praktisk bruk i terreng hvor tradisjonell orientering med kart og kompass er krevende. Vi bruker våre egne GPS mottagere under kurset, og undervisningen vil hovedsakelig foregå med Garmin mottakere og Garmin Basecamp kartprogram. 

Innhold: 

  • Teori innendørs med gjennomgang av hvordan selve mottakeren fungerer og settes opp til praktisk bruk (Ruteplanlegging, veivalg, opplasting og nedlasting til PC). Ca. 2 timer.
  • Orientering utendørs hvor vi bruker GPSen sammen med papirkart og kun mottageren alene. Vi starter i oversiktlig terreng. Ca. 2 timer.
  • Bruk av GPS i mørket hvor oversikten over terrenget rundt oss blir kraftig redusert. Ca. 2 timer. 
  • Vi jobber både i grupper og individuelt.

Organisering:

Oppstart torsdag 15.9.2022, kl. 16.00 på Lillehammer VGS, avd sør (Storgata 25, Lillehammer). Her jobber vi med teori og kommunikasjon mellom PC og GPS. Husk å ta med egen GPS mottaker og PC

Vi drar ut i felt ca. kl. 18 og setter kursen mot Gropmarka nordøst for Lillehammer. Hver deltaker må sørge for egen transport fra byen og opp til Gropmarka. Dette området består av myrer og til dels flatere terreng, noe som gjør det vanskelig å orientere etter kart og kompass. Det blir bruk av GPS i dagslys frem til ca. kl. 20, så tar vi en matpause på ca. 1 time. Ca. kl. 21 og et par timer utover skal vi bruke GPSen i mørke. Det er her vi virkelig kan se styrken og fordelene med denne teknologien. 

Påmeldingsavgift kroner 100,- (pluss 14 kroner i avgift = 114)

Meld deg på her

Kursleder: Henning Urdahl, Mob: 91 56 11 98

Med vennlig hilsen SI aktiv v/Finn Olav Bakken Mob 930 93 090


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.