Fjelltur, avlyst pga corona !!

Fjelltur, avlyst pga corona !!

Arrangør: SI aktiv
Påmeldingsfrist: 20.08.2020 07:00:00

Tid


Sted


Pris

Påmelding fra kr 850,-

Kjære kollegaer,

 

Vi har ventet så lenge som mulig og hele tiden håpt på å kunne gjennomføre fjelltur for ansatte med SI aktiv.

Men vi må dessverre innse at vi kan ikke samle så mange dyktige folk på en plass, kjøre buss med så mange og sove på flersengsrom. Alle dere gjør en kjempe jobb for Sykehuset Innlandet i disse corona tider. 

Vi kommer sterkere tilbake med nye tilbud og helt sikkert en ny fjelltur.

 

Vi ønsker dere herved en god og aktiv sommer.

 

Mvh Si aktiv



Bli med SI aktiv til AURLANDSDALEN neste år.



Vakker - vill - mystisk og dramatisk !  

 Aurlandsdalen representerer noe av det vakreste og mest storslagne i norsk natur. Stupbratte fjell kaster seg loddrett ned i dype elvegjel, og på toppene er det panoramautsikt. Små bekker og mektige fosser - nedlagte gårder og gamle støler. Sjelden flora med bl.a. Fjelldronningen, en av våre vakreste fjellblomster. Nesten 500 plantesorter finnes i dalen som er et eldorado for blomsterelskere.
Aurlandsdalen byr på rike naturopplevelser. Det er en vandring gjennom natur og kultur, og det er ikke vanskelig å se hvordan naturen har formet levesettet og livsbetingelsene for folk.


Torsdag 20 august: Vi reiser som alltid tidlig for å få mest mulig ut av dagen og vi tilbyr flere alternativer. Du kan bestemme deg på dagen hva du vil gå for. Vi overnatter på Østerbø Fjellstove, middag, frokost, matpakke til dag 2 og termos er inkludert. Ta med håndkle, lakenpose/sengetøy.

Alternativ 1 er for de som klarer å holde et bra tempo for å rekke middag.

Geiteryggen via Steinbergdalen til Østerbø
Lengde : 21 km
Tid : 7 - 8 timer
Fra vestsiden av Geiteryggstunnellen. På anleggsvei 3km (45 min) til Geiterygghytta. Derfra merket løype til Steinbergdalen og Østerbø

Alternativ 2  er en litt kortere tur.

Steinbergdalen (Stemmerdalen) - Østerbø 
Turen starter ved Steinbergdalen Turisthytte, og går opp i skråningen nord for hytten (T-merket). Videre opp i fjellsiden der man får et fint utsyn over Stemmerdalen (Steinbergdalen). Går over høyfjell og vidde. Møter Sauavaddalen med elven Grøna. På bro over elven. Ved Grønestølen er det flott utsikt ned mot Østerbø (Aurdalen)
Lengde : 10 km
Tid : 4 - 5 timer

Alternativ 3 er å kjøre buss helt ned til Østerbø og gå tur i nærområde av Østerbø Fjellstove. Med dette alternativ er du helt sikkert utvilt til den fantastiske turen på fredag.


Fredag 21 august: Vi spiser frokost og smører matpakke før vi legger ut på tur.

Østerbø til Vassbygdi
Den klassiske fotturen fra Østerbø til Vassbygdi er viden kjent. Den urørte, ville og vakre vestlandsnaturen, sammen med gammel bygdekultur og historie inngir både respekt for det som er og undring over det som var. Her vandrer en i kulturlandskap, forbi nedlagte gårdsbruk som Nesbø, Sinjarheim og Almen, og forbi stedene Nesbøgalden, Berekvamsbrennevinet, Bjørnestigen, Likbjørka og Vetlahelvete. Alle navnene har sin egen historie som igjen er en del av vår kulturarv. Aurlandsdalen kalles gjerne Norges "Grand Canyon". Her får en naturopplevelser av de sjeldne.

Lengde : 20 km
Tid : 6 til 7 timer
Info : Der er noen bratte partier på strekningen, men turen er aldri direkte vanskelig.

Middag underveis eller før vi reiser hjem igjen, vi er tilbake på de forskjellige påstigningsplasser mellom 21:00 og 22:00




Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.


Levert av IdrettenOnline