Velkommen til toppturweekend


Arrangør: SI Aktiv
Påmeldingsfrist: 01.04.2023 17:00

Tid


Sted

Vis kart

Pris

Påmelding kr 2 575,00 inkl. avgifter

Velkommen til toppturweekend med SI aktiv og AvaSafe

Nå har snøen meldt sin ankomst og da er ikke tankene om hvite fjell og topptur langt unna.

I samarbeid med AvaSafe vil SI aktiv også i år arrangere en randonnetur for sine medlemmer i weekenden 28. – 30. april 2023.

Turen går til Sognefjellet og Smørstabbtindene. Det blir to turalternativer. En tur som passer for nybegynnere og de som er litt usikre på egen form, mens en annen tur som krever mer utholdenhet og skiferdigheter. Vi legger opp til at tur 1 gjennomføres på lørdag og tur 2 på søndag. Dermed kan alle være med på lørdag, og de mest ivrige på søndag.

 

Sokse i midten og Storebjørn til høyre.

Tur 1

Turen starter fra Krossbu og går opp til Storbreatind, videre bort til Veslbreatind og til slutt Hurrbreatind (merket blått på kartet). Her får man altså tre totusenmeters topper på en tur! Hvis man er fornøyd med de to første toppene er det også greit. Alle disse toppene har en relativt enkel adkomst uten mye skredterreng. Nedkjøringen er meget fin ved gode snøforhold. Dette er turen hvis man ønsker litt lavere tempo, med tid til flere pauser og hygge. Det kreves normalt randonne- og skredutstyr.

 

Veslbreatinden sett fra sør på veien opp til Storbreatinden.

 

Utsikt mot Hurrungane og Fanaråken sett fra Veslbreatinden.

 

Tur 2

Denne turen starter også fra Krossbu, men målet er litt lenger unna. Her tar vi sikte på Storebjørn, selveste kongen av Smørstabbtindene. Anmarsjen er relativt lang og går via Leirbreen og gjennom Bjørneskaret (merket med rødt på kartet). Toppartiet på Storebjørn er ganske bratt, og det er ikke uvanlig å gå på beina opp den siste biten. Utsikten fra toppen er formidabel! Turen krever vanlig randonne- og skredutsyr, men det kan være lurt å ta med stegjern og isøks hvis forholdene krever det. På returen kan det godt hende vi legger en liten svipptur innom Veslebjørn, hvis det er stemning for det. Denne turen går delvis i bratt terreng og over bre, så derfor er snøforholdene av stor betydning.

 

Storebjørn!

 

Kart over Smørstabbtinene og omegn

 

Overnatting

Overnattingen foregår på Sognefjellshytta. Her bor vi to eller tre sammen på rommet. Frokost, matpakke og middag er inkludert. Atmosfæren og omgivelsene på Sognefjellshytta legger virkelig opp til hygge og god stemning!

Påmelding, maks antall påmeldte og egenandel/pris

Vi kan ta med maks 20 personer på denne turen, vi følger prinsippet "først til mølla"

Egenandelen for hele turen med overnatting er kun kroner 2500,- per medlem

Sognefjellshytta.

Hvis du har spørsmål, er det bare å ringe eller sende melding til:


Vi gleder oss til å se deg på tur!

Vennlig hilsen Anita, Finn Olav og Henning


Administratorer


Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.