Kurs i bruk av GPS med SI aktiv

Postet av SI Aktiv den 19. Sep 2022

Kurs i bruk av GPS med SI aktiv.


Torsdag den 15. september samlet det seg en gruppe SI aktiv medlemmer på Lillehammer for opplæring i bruk av GPS. Kursleder var Henning Urdahl som tidligere har holdt kurs i bruk av kart og kompass, treningsdag for søk og redning i snøskred, samt randonee kurs.

Kurset startet med teori inne hvor alle på forhånd skulle ha lastet ned programmet Basecamp. Dette programmet brukes til å planlegge og kunne laste opp informasjon til eller fra GPS-mottakeren. Det ble ett par timer inne med teori og vi lærte hvordan selve mottakeren fungerer og praktisk bruk (ruteplanlegging, veivalg, opplasting og nedlasting til PC).

Etter hvert kjørte vi opp til Gropmarka hvor vi gikk ute i skogen mens det var dagslys. Vi vekslet på å gå først og finne frem til riktige veipunkter på GPS-mottakeren. De fleste klarte dette veldig bra! Vi ble også lurt litt rundt inne i skogen og fikk spørsmål om noen kunne peke ut hvor vi var i forhold til parkeringen.  

Senere kjørte vi litt videre og fant en gapahuk hvor vi grillet pølser mens vi ventet på at det skulle bli mørkt. Det var god stemning og koselig rundt bålet selv om det var mye vind ute. Det var godt med litt varm mat før vi igjen tok den siste økten i mørket. Hele kurset varte i 7 timer og kurslederen var tålmodig og svært kunnskapsrik. Vi lærte mye denne kvelden og vi forstod også at for at vi skal bli gode på GPS, så må vi bruke den aktivt på tur.

Takk til kursleder og deltakere som deltok på kurskvelden for engasjement og godt humørJ

Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å komme seg ut på tur! Nå har Bedriftsidretten akkurat startet en kampanje (gå eller løpe 50 km eller 100 km på 3 uker). Se tidligere innlegg på siden her.SI aktiv-tur til Romsdalen

Postet av SI Aktiv den 18. Sep 2022

Tidlig torsdag morgen den 18. august reiste ca. 60 personer fra de ulike sykehusene til Åndalsnes. Bussene kjørte direkte inn til Venjedalen hvor flesteparten av deltakerne startet turen over Romsdalseggen. Noen valgte en kortere variant og gikk fra Åndalsnes sentrum og opp mot Rampestreken. Det er en lang tur med flere eksponerte partier og mange måtte jobbe med seg selv. Alle som gikk over hele Romsdalseggen gjennomførte turen

Det var strålende vær og det ble god tid til pauser og bildetaking underveis. Det var lite andre folk som gikk over Romsdalseggen denne dagen og SI aktiv deltakere hadde lite trengsel på turen. Noen valgte å gå oppom Blånebba (1607 moh) før ferden gikk videre over Høgaksla og Nesaksla. Ved Nesaksla ligger det en steinhytte, Eggen Restaurant og det er også toppstasjon for Romsdalsgondolen. Mange valgte å ta gondolen ned til sentrum etter å ha tatt noen forfriskninger ute på Eggen Restaurant. Noen valgte også å gå hele turen ned på beina. Flere var innom Rampestreken for å ta bilder ved det velkjente utkikkspunktet.

Etter turen var det felles middag på Hvelvet Bistro. Det ble også en liten oppsummering av dagen og litt felles info til deltakerne.

Overnattingen foregikk på Setnes Feriesenter i rom og leiligheter.

Tidlig fredag morgen var det en gjeng som skulle gå Via Ferrata. SI aktiv hadde på forhånd ordnet utstyr til dette og gruppen ble delt i 2. Den ene gruppen gikk Introveggen, mens de andre gikk Vestveggen. Via Ferrata var krevende, luftig og man fikk en fantastisk utsikt over Åndalsnes.

Samtidig som Via Ferrata foregikk, hadde vi tilbud om RIB tur i Romsdalsfjorden med 3 avganger fordelt utover formiddagen. Været var strålende og fjorden var blikk stille.

For den gruppen som gikk den lengste Via Ferrata ruten, så ble det litt travelt, og det ble dermed tatt ett valg om å kjøre gondolen ned til sentrum og kaiområdet for å rekke den siste RIB båten.

RIB turen var fantastisk og jeg tror de fleste synes dette var en fin opplevelse.

Lunsj ble spist på Hvelvet Bistro før avreise som var satt til kl. 16.00. Bussturen tilbake gikk fint og alle kom seg vel hjem.

SI aktiv takker alle deltakere for turen!!!  Vi ønsker velkommen tilbake til nye turer og opplevelser. Kom gjerne med tilbakemeldinger og forslag til forbedringer, turønsker og ris eller ros.Gjennomfør 50 eller 100 km på 3 uker!

Postet av SI Aktiv den 13. Sep 2022

Du kan velge mellom å gjennomføre 50 km eller 100 km i løpet av 3 uker. Du tar den utfordringen som passer deg best!

Start er 16. september og  du må ha gjennomført alle kilometerne innen 7. oktober.  Går du for 100 km på 3 uker er ca 4,8 km, og 50 km er ca 2, 4 km om om dagen  Du velger selv hvordan du deler opp, men når kalenderen viser 7. oktober skal alle kilometerne være fullført. 

Ta gjerne med deg en venn eller kollega så kan dere konkurrere mot hverandre eller motiverer hverandre. Gå og løpe kan man gjøre hvor som helst så her er det bare å henge seg på uansett hvor du bor i landet!

Bruk denne virtuelle konkurransen til å få litt ekstra motivasjon til å komme deg ut og bli med i trekningen av fine premier.

Vi heier på deg!

Så er du KLAR

Klar for å svette 

Klar for dørstokkmila

Klar for en utfordring

Klar for konkurranse 

Klar for masse frisk luft 

Ja, da er det bare å melde seg på!!

Hvordan delta? Meld deg på via vår nettside – du synkroniserer din aktivitet via din klokke eller ved å laste ned STRAVA til din mobil ( gratis). Lag deg en bruker på strava om du ikke har det allerede. Koble så Strava til denne konkurransen inne på din bruker her. Resultatene dine oppdateres fortløpende og du kan hele tiden følge med via din bruker. Du kan til enhver tid følge med på status og resultatliste via din profil. Vi anbefaler bruke strava appen da den er enkel å bruke og vi har erfart at den er det lite feil med! 

REGLER: Det er mulig å registrere gå, jogge og løp. ( gå inn på kontor gjelder ikke) Nedre aldersgrense er 15 år. Alle som har gjennomført i løpet av 3 uker er med i trekningen av premier!

En fin mulighet til å lage litt intern konkurranse i bedriften og en god unnskyldning til å gå en tur i lunsjen.

PÅMEDLING 100 KM 

PÅMEDLING 50 KM