Familiedag for SI aktiv medlemmer i Hunderfossen Eventyrpark

Postet av SI aktiv den 19. Aug 2021

SI aktiv og Hunderfossen Eventyrpark har gleden av å tilby rabatterte billetter for deg og din familie søndag 5. september.

Vi gir dere følgende tilbud: Kr 315,- pr. person, som spesialpris for både voksne og barn
(ordinært 422,- /472,-) 

Parken er åpen kl. 10-17 denne dagen. Parkering kr 79,- pr. kjøretøy kommer i tillegg.

Rabattkoden er:  Park21SIA

Når denne koden legges inn i feltet «rabattkode» på s. 2 på billettkjøpssiden vår, dukker den rabatterte billetten opp;


Trykk her for å gå til bestilling av billetter

Siste salgsdato for denne rabatterte billetten er onsdag 1. september.

Vi håper mange har lyst til å besøke Hunderfossen Eventyrpark den 5. september


0 Kommentar

Sykle - løpe - gå til jobben 2021

Postet av SI aktiv den 13. Apr 2021

Sunne og friske kollegaer er glade, motiverer hverandre og blir mer effektive. Samtidig gir fysisk aktivitet og god helse lavere sykefravær. Sykle - løpe - gå til jobben-aksjonen er et verktøy som skaper samhold og entusiasme om et felles mål.

Flotte premier
Ikke alle kan ha hjemmekontor. Mange er nå opptatt av å begrense antall situasjoner der man har nærkontakt med andre mennesker, og for flere er sykkel et godt og attraktivt alternativ. Har du hjemmekontor, sykler du den en tilsvarende runde.
SI aktiv inviterer ansatte i Sykehuset Innlandet til å bli med på vår egen Sykle – løpe – gå til jobben-aksjon.
Fra 1. april til og med 30. september oppfordrer vi ansatte til å parkere bilen og ta beina fatt til og fra jobb. Hver 6. uke under aksjonen vil det trekkes ut 2 deltakere som får gavekort på kroner 500,- og etter endt aksjon vil det trekkes ut 2 vinnere som vil få sykkel til en verdi av kroner 10 000,-

Hva må du gjøre for å bli med?
For at du skal bli med på Sykle – løpe – gå til jobben, går du inn på MinSide på Sykehuset Innlandets intranett og velger «SI aktiv»-ikonet blant ikonene på forsiden.
AktivitesSia har nå kommet i ny versjon (miAKtiva): https://miaktiva.no/ eller gå via www.siaktiv.no
Første gang du bruker denne nye løsningen, så må du velge «Ny bruker», selv om du har benyttet miAKtiva før.

Tidligere brukere vil da automatisk få koplet den nye brukeren sin mot tidligere registreringer, mål og team.

Du er da automatisk registrert, og kan du følge instruksjonen på miAKtiva for å registrere hver gang du sykler, løper eller går på jobben. OBS! Du må være pålogget PCen med din egen bruker (på jobb) og ikke en fellesbruker. Du kan i tillegg registrere din aktivitet med privat pc/mobilen. Følg instruksjonene under fane «Mobil» på sida.

Alle kan være med
Sykle – løpe - gå til jobben-aksjonen er en aktivitetskampanje over 5 måneder som får folk i bedre form! Som deltaker får du en treningsdagbok med enkel registrering av din aktivitet på miAKtiva. Kriteriene for å være med på trekning av gavekortene, er at du må delta minst to dager i uken i snitt gjennom hele perioden.

Velg aktivitet og samle poeng 

Du kan velge aktivitet som passer deg, og du kan følge med hvor på mange energipoeng du oppnår per uke. Ved å registrere tiden du bruker på en gitt aktivitet, regnes energipoengene ut. 630 energipoeng per uke gir helsegevinst.
Du kan utfordre andre avdelinger til høyere aktivitet, så få med deg dine kollegaer til lek og moro med miAktiva! SI aktiv premierer ansatte som er aktive brukere hele året, også utenom Sykle – løpe – gå til jobben aksjonen.

Bra for miljøet 

Å sykle, løpe eller gå til jobben er i tillegg bra for miljøet. Dette kan være en motivasjon i seg selv. Mange mennesker ønsker å tenke miljø og mener det er lurt å la bilen stå. Og du slipper parkeringsplasskappløpet om morgen.

Spørsmål?

Spørsmål rettes til e-post: finn.olav.bakken@siaktiv.no

Med ønske om en aktiv sommer

SI aktiv vil med dette også få ønske dere alle en riktig flott og aktiv sommer. Vi håper også på god deltakelse på denne Sykle – løpe – gå til jobben-aksjonen


0 Kommentar

Pulktur i Gausdal Vestfjell

Postet av SI aktiv den 30. Mar 2021

Fredag 19. mars la 8 sporty damer i alderen 15 – 49 år ut på ski med hver sin ganske så fullpakkede pulk fra Værskei i Gausdal Vestfjell.
Målet for turen var å utforske utendørslivet over flere dager med fjellski, telt og primus - på en måte som kunne inspirere til flere turer. Erfaringsnivået var litt ulikt; tre sprekinger i følget hadde deltatt på et lengre «overlevelseskurs» på Hedmarksvidda noen uker i forveien, noen hadde erfaring fra andre vinterturer mens enkelte var nesten ferskinger når det gjaldt teltovernatting i snø, pakking av pulk og bruk av primus.  

To ting var felles for oss alle; 1) vi hadde gledet oss i lang tid til denne helgen, 2) planlegging, og forberedelse av utstyr, pakking og ompakking hadde foregått over uker - både i hodet og utover ledige gulvflater hjemme.

Turleder Hege og de andre veteranene hadde mange gode tips og enkelte strenge formaninger; særlig påbud om gnagsårplaster, polpose og talkum var en favoritt. (For de som googler fjellutstyret «polpose» kommer nettopp dette frem; plastpose fra polet som brukes til fuktsperre i skoen– passe stor i formen og robust plastikk). Av utstyr ellers var fjellski med kortfell, gode gamasjer og tøy for å holde varmen i camp godt å ha. Tykk vintersovepose er behagelig, men to lettere soveposer gjør også jobben. Liggeunderlagene hadde høy R-faktor og de fleste hadde både luftfylt oppblåsbart og et tynnere underlag, sistnevnte var godt å ha da det oppblåsbare underlaget punkterte.  

Transportpulker og telt var flere av oss heldige å få låne av idrettslaget på sykehuset. Flere har gått med tunge sekker før, men pulk gav en helt annen opplevelse med vekten godt fordelt og uten såre skuldre.

Vi la opp til korte distanser på ski og heller fokus på livet i camp. Fredagen gikk vi fra Værskei, forbi Kroksjøen og inn til Mjogsjøen, en distanse på om lag 8 km. Der satte vi opp telt, gravde kjøkkenbenk og sittegroper, og koste oss i solnedgangen med varm drikke og turmat. Smelting av snø til drikke og matlaging ble en viktig aktivitet på vintercamp. Praten gikk livlig under stjernehimmelen mens primusene suste og vannet kokte.

Etter nedpakking av camp og mer vannkoking dagen etter gikk turen gikk videre til Skjellbreihytta og Prestkjerringa. Vindkast opp mot 19 m/s gjorde at vi var spente på campnatt nummer to. Vi fant en fin plass i le av et skogholt, og  ekstra lange teltplugger av flere varianter, fra kjøpte vinterplugger til bambuspinner og selvspikka  treplanker, gjorde at alle teltene sto imot kastene denne vindfulle natten igjennom.

Nedpakking av telt i så kraftig vind kan være en spennende opplevelse, og det var ekstra gøy å se at også denne utfordringen klarte vi bra. Med vinden i ryggen og mange erfaringer rikere- blant annet gnagsår, punktert liggeunderlag og en streikende primus- gikk turen siste dag  til Torpaveien der vi ble plukket opp av snille familiemedlemmer med bil og tilhenger. Alle var enige om at det hadde vært en strålende tur – både lærerik og sosial i god coronaavstand. Vi gleder oss allerede til neste tur!

Hilsen 

Anette Huuse Farmen
Eilen Strand Rønningen
Lillan Halsaa
Rønnaug Sulheim


0 Kommentar

AktivitesSia har nå kommet i ny versjon

Postet av SI aktiv den 26. Feb 2021

AktivitesSia har nå kommet i ny versjon: https://miaktiva.no/ 

Første gang du bruker denne nye løsningen, så må du velge «Ny bruker», selv om du har benyttet siAktiv før.

Tidligere brukere vil da automatisk få koplet den nye brukeren sin mot tidligere registreringer, mål og team.

Du må første gang registrere mobilnummeret ditt. Dette fordi miAKtiva på nyåret går over til SMS-pålogging, dvs at du skriver inn epost-adresse og så får et engangspassord på SMS.

Kryss av for «Husk meg» for å slippe pålogging hver gang. OBS! Kun på egen mobiltelefon eller PC (eller jobb-pc)

 

Vi har valgt å endre datoen på de siste to ukers registreringer, slik at det ser ut som om de nettopp ble registrert (siste to uker).

Dette betyr at resultatene vil se ut som de gjorde rett før systemet ble tatt ned av Sykehuspartner i august, grunnet hackerangrep.

Det er en endring i resultatvisningen for beste team: Som standard bregnes denne nå etter gjennomsnitt pr deltager og ikke sum alle deltagere for teamet.

Dette blir mer rettferdig for mindre team. Gjennomsnittet beregnes bare for de i teamet som har deltatt de siste syv dagene.

Det er også et valg for å vise beste team basert på sum energipoeng som før. 

miAKtiva kan brukes på egen PC, jobb-PC, mobiltelefon og nettbrett.

All personinformasjon er kryptert, slik at ingen uvedkommende kan lese navn, epost, mobilnummer eller andre opplysninger om deg.


0 Kommentar

Vi gleder oss til å møte kollegaer fra hele Norden igjen

Postet av SI aktiv den 26. Feb 2021

Sett av dagene fra 9. - 12. juni og bli med SI aktiv og kollegaer fra Sykehuset Innlandet. SI aktiv ønsker å delta i "De Nordiske Hospitals Lege 2022" i Vierumäki utenfor Lahtis i Finland.

SI aktiv har som mål om å bli den største deltakergruppa i disse lekene. Vi kommer tilbake med utfyllende informasjon senere, og gleder oss til å reise sammen med dere.

Det arrangeres Kongress for for idrettslagenes representanter i København i oktober/november 2021.
Der vil arrangementet i Vierumäki bli presentert.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline