Pulktur i Gausdal Vestfjell

Postet av SI aktiv den 30. Mar 2021

Fredag 19. mars la 8 sporty damer i alderen 15 – 49 år ut på ski med hver sin ganske så fullpakkede pulk fra Værskei i Gausdal Vestfjell.
Målet for turen var å utforske utendørslivet over flere dager med fjellski, telt og primus - på en måte som kunne inspirere til flere turer. Erfaringsnivået var litt ulikt; tre sprekinger i følget hadde deltatt på et lengre «overlevelseskurs» på Hedmarksvidda noen uker i forveien, noen hadde erfaring fra andre vinterturer mens enkelte var nesten ferskinger når det gjaldt teltovernatting i snø, pakking av pulk og bruk av primus.  

To ting var felles for oss alle; 1) vi hadde gledet oss i lang tid til denne helgen, 2) planlegging, og forberedelse av utstyr, pakking og ompakking hadde foregått over uker - både i hodet og utover ledige gulvflater hjemme.

Turleder Hege og de andre veteranene hadde mange gode tips og enkelte strenge formaninger; særlig påbud om gnagsårplaster, polpose og talkum var en favoritt. (For de som googler fjellutstyret «polpose» kommer nettopp dette frem; plastpose fra polet som brukes til fuktsperre i skoen– passe stor i formen og robust plastikk). Av utstyr ellers var fjellski med kortfell, gode gamasjer og tøy for å holde varmen i camp godt å ha. Tykk vintersovepose er behagelig, men to lettere soveposer gjør også jobben. Liggeunderlagene hadde høy R-faktor og de fleste hadde både luftfylt oppblåsbart og et tynnere underlag, sistnevnte var godt å ha da det oppblåsbare underlaget punkterte.  

Transportpulker og telt var flere av oss heldige å få låne av idrettslaget på sykehuset. Flere har gått med tunge sekker før, men pulk gav en helt annen opplevelse med vekten godt fordelt og uten såre skuldre.

Vi la opp til korte distanser på ski og heller fokus på livet i camp. Fredagen gikk vi fra Værskei, forbi Kroksjøen og inn til Mjogsjøen, en distanse på om lag 8 km. Der satte vi opp telt, gravde kjøkkenbenk og sittegroper, og koste oss i solnedgangen med varm drikke og turmat. Smelting av snø til drikke og matlaging ble en viktig aktivitet på vintercamp. Praten gikk livlig under stjernehimmelen mens primusene suste og vannet kokte.

Etter nedpakking av camp og mer vannkoking dagen etter gikk turen gikk videre til Skjellbreihytta og Prestkjerringa. Vindkast opp mot 19 m/s gjorde at vi var spente på campnatt nummer to. Vi fant en fin plass i le av et skogholt, og  ekstra lange teltplugger av flere varianter, fra kjøpte vinterplugger til bambuspinner og selvspikka  treplanker, gjorde at alle teltene sto imot kastene denne vindfulle natten igjennom.

Nedpakking av telt i så kraftig vind kan være en spennende opplevelse, og det var ekstra gøy å se at også denne utfordringen klarte vi bra. Med vinden i ryggen og mange erfaringer rikere- blant annet gnagsår, punktert liggeunderlag og en streikende primus- gikk turen siste dag  til Torpaveien der vi ble plukket opp av snille familiemedlemmer med bil og tilhenger. Alle var enige om at det hadde vært en strålende tur – både lærerik og sosial i god coronaavstand. Vi gleder oss allerede til neste tur!

Hilsen 

Anette Huuse Farmen
Eilen Strand Rønningen
Lillan Halsaa
Rønnaug Sulheim


0 Kommentar

AktivitesSia har nå kommet i ny versjon

Postet av SI aktiv den 26. Feb 2021

AktivitesSia har nå kommet i ny versjon: https://miaktiva.no/ 

Første gang du bruker denne nye løsningen, så må du velge «Ny bruker», selv om du har benyttet siAktiv før.

Tidligere brukere vil da automatisk få koplet den nye brukeren sin mot tidligere registreringer, mål og team.

Du må første gang registrere mobilnummeret ditt. Dette fordi miAKtiva på nyåret går over til SMS-pålogging, dvs at du skriver inn epost-adresse og så får et engangspassord på SMS.

Kryss av for «Husk meg» for å slippe pålogging hver gang. OBS! Kun på egen mobiltelefon eller PC (eller jobb-pc)

 

Vi har valgt å endre datoen på de siste to ukers registreringer, slik at det ser ut som om de nettopp ble registrert (siste to uker).

Dette betyr at resultatene vil se ut som de gjorde rett før systemet ble tatt ned av Sykehuspartner i august, grunnet hackerangrep.

Det er en endring i resultatvisningen for beste team: Som standard bregnes denne nå etter gjennomsnitt pr deltager og ikke sum alle deltagere for teamet.

Dette blir mer rettferdig for mindre team. Gjennomsnittet beregnes bare for de i teamet som har deltatt de siste syv dagene.

Det er også et valg for å vise beste team basert på sum energipoeng som før. 

miAKtiva kan brukes på egen PC, jobb-PC, mobiltelefon og nettbrett.

All personinformasjon er kryptert, slik at ingen uvedkommende kan lese navn, epost, mobilnummer eller andre opplysninger om deg.


0 Kommentar

Vi gleder oss til å møte kollegaer fra hele Norden igjen

Postet av SI aktiv den 26. Feb 2021

Sett av dagene fra 9. - 12. juni og bli med SI aktiv og kollegaer fra Sykehuset Innlandet. SI aktiv ønsker å delta i "De Nordiske Hospitals Lege 2022" i Vierumäki utenfor Lahtis i Finland.

SI aktiv har som mål om å bli den største deltakergruppa i disse lekene. Vi kommer tilbake med utfyllende informasjon senere, og gleder oss til å reise sammen med dere.

Det arrangeres Kongress for for idrettslagenes representanter i København i oktober/november 2021.
Der vil arrangementet i Vierumäki bli presentert.


0 Kommentar

SKI PÅ TOPP INNLANDET - SPESIALPRIS FOR DE 40 FØRSTE

Postet av SI aktiv den 12. Feb 2021

SKI PÅ TOPP INNLANDET 

PÅMELDING

Bli med i Ski på topp Innlandet, opplev flotte vinter turer og samle turpoeng. Turene kan nås på langrenn, truger, randonee eller til fots. Turbeskrivelse og info finner du i appen! Gå med kolleger og få aktivitet og sosialt fellesskap samtidig😉 

SI aktiv har kjøpt 40 lisenser som vi selger til våre medlemmer for 50 kroner (vanlig pris kr. 200). Du kan kun kjøpe en lisens. Først til mølla, 40 lisenser. Du mottar din lisenskode på kvitteringen du får etter å ha meldt deg på dette arrangementet.

Registrer også aktiviteten på miAktiva (Aktivitetssiden)

Hvordan bli med?

Last ned appen TRIMPOENG til din mobil

-    Registrer deg med navn, mobil og epost. Du mottar et passord på Sms. Har du deltatt i konkurranser via Trimpoeng tidligere og kan du bruke den «gamle» brukeren din. 

-    Logg inn og velg konkurranse

-    Meld deg på, da får du et valg om å skrive inn forhåndsbetale deltakerkode. 

-    Skriv inn KODE og du er med!!

Følg gjerne SkipåtoppInnlandet på Instagram. Det er konkurranser underveis og hovedpremien er et par Truger fra Lillehammer sport til en verdi av 2299kr 

Mer info finner du på nettsiden http://www.trimpoeng.no/i/skipatoppinnlandet21

God tur, hilsen SI aktiv


0 Kommentar

Velkommen til yoga for SI aktiv Gjøvik/Reinsvoll

Postet av SI aktiv den 12. Feb 2021

SI aktiv Gjøvik/Reinsvoll ønsker å invitere medlemmer til yogakurs. 

Sted: Kursene foregår på Trento Gjøvik (tidligere 360GRADER)

Tid: Oppstart uke 7 (torsdag 18- og fredag 19. februar)

Pris: Hvert kurs koster kroner 500, og påmeldingsavgiften betales ved påmelding

Vi setter opp to kurstilbud:
Torsdager kl. 19:30-20:30 (klikk på lenka for å komme til arrangementet)
  Yoga 60min på torsdager kl:19:30 med instruktør Kristina Ytterdal
- Fredager kl. 11:00-12:00 (klikk på lenka for å komme til arrangementet) 
   Yoga 60min på fredager Kl:11:00 med instruktør og personlig trener Mette Hensvold 

Vi lager en lukket Facebookgruppe for tilbudene, og inviterer påmeldte deltakere inn i gruppen. Her vil det være for eksempel være mulighet for deltakere til å bytte dager, om man ikke kan møte til sin time. 

Velkommen til trivelige og koronatilpassede yoga-tilbud

Med vennlig hilsen fra SI aktiv


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline