Ny spennende rabattavtale med Alfa

Postet av SI aktiv den 20. Mai 2022

Ny spennende rabattavtale med Alfa for SI aktiv medlemmer

Vi har fått til hyggelig samarbeid med kvalitetsbedriften ALFA, som innebærer gode rabatter for våre medlemmer.
 
Rabatter:
ALFA tilbyr SI aktiv-medlemmer en rabattkode som gir 35% på sko. Rabattkode: ALFASILBIL.
 
Denne koden gjelder på nettbutikken www.alfa.no. *Ikke på nedsatte produkter eller Alfa Impact. Denne koden gjelder ut 2022. 

Nb! Er det noen som har problemer med kode eller eventuelle spørsmål kan de henvende seg på mail: info@alfa.no

Om selskapet:
 Alfa er en tradisjonsrik, norskeid merkevarebedrift. I 90 år har de produsert ski- og tursko for kvalitetsbevisste friluftsentusiaster i alle aldere.
 I tillegg har de i en årrekke vært leverandør av fottøy til profesjonelle brukere i politiet, i forsvaret og andre yrkesgrupper med høye krav til fottøyets funksjon, komfort og kvalitet.

Selskapet har hovedkontor på Hadeland, og omsatte i 2020 for 99 millioner kroner. De har 14 ansatte i Norge som arbeider med produktdesign- og utvikling, salg, markedsføring og administrasjon.
 Våren 2017 etablerte Alfa seg i Sverige med tre ansatte i datterselskapet Alfa Sko AB.
Produksjonen foregår hos utvalgte kvalitetsprodusenter i Europa og Asia, under tett oppfølging av produktutviklingsavdelingen og i henhold til strenge retningslinjer og kvalitetskrav.

Andre gode rabattavtaler:
Se også andre meget gode rabattavtaler på www.siaktiv.no under fliken "Medlemsfordeler" Husk at alle medlemmer kan benytte seg av både overordnete avtaler og de andre lokalavdelingene (SI aktiv Elverum/Hamar, SI aktiv Gjøvik, SI aktiv Lillehammer og SI aktiv Reinsvoll sine ingåtte avtaler.Randoneekurs på Grotli og Strynefjellet

Postet av SI aktiv den 24. Apr 2022

I forkant av toppturhelgen ble det lagt opp til ett innføringskurs på Teams i skredproblematikk og trygg ferdsel i fjellet.

Fredag kveld, den 1. april, møtte gruppen opp på ærverdige Grotli høyfjellshotell. Noen hadde egen transport opp til Grotli, mens en litt større gjeng kjørte sammen i minibuss fra Lillehammer sykehus. Det ble litt kort info etter ankomst før det ble servert suppe til alle. På grunn av værmeldingen ble det bestemt at vi skulle kjøre ned mot Stryn lørdag morgen for å gå toppturen der.

Etter frokost kl. 8 lørdag morgen lagde alle nistepakke før avreise til Stryn og Bøasætra. Planen var å gå til Gulkoppen, men etter noen timer på ski var det ikke tegn til at sikten skulle bli noe bedre. Vi måtte snu før toppen (pga. manglende sikt) og kjørte ned igjen til Bøasætra. Under turen ble det gravd snøprofil og deltakerne fikk mye informasjon om skredproblematikk, tips om app`n Varsom og det å følge med på Yr.no.

Selve turen var på ca. 11 km. og vi var ute i ca. 5 timer. Noen gikk inn for å slappe av etter turen, mens flere fikk tatt ett par turer i skitrekket før avreisen tilbake til Grotli.

Vi kom tilbake til hotellet i 17-tiden og fikk dusjet og ordnet oss før festmiddag kl. 19.00. Dette var en 3-retters og vi fikk servert veldig god mat. Det ble en hyggelig og sosial kveld etter middag, før alle la seg. Noen litt senere enn andre.

Søndag morgen var det en gjeng som møttes kl. 8 og det ble etter hvert bestemt at de skulle gå rett ut fra hotellet og opp noen km på baksiden. Sikten var ganske dårlig og det var tett snødrev. Da vi kom på toppen av skitrekket ble det bestemt at vi skulle kjøre ned igjen og i det vi kjørte nedover ble det litt finere vær og vi fikk sett litt av fjellene rundt. 

Turen var ikke veldig lang, men det virket som de fleste var fornøyd med å ha vært ute en liten tur. Vel nede på hotellet hadde vi fått ordnet det slik at vi kunne holde på rommene helt frem til avreise. Det ble derfor tid til en dusj før vi sjekket ut. Noen dro til litt ulike tidspunkt, mens minibussen og guidene hadde en stopp i Lom for å ta en matbit før vi kjørte videre. Vi var tilbake på Lillehammer på ettermiddagen.

På denne turen var det deltakere fra en rekke sykehus og vi hadde med dyktige guider. Henning Urdahl som hadde hovedansvaret, hadde nylig hatt kurs for SI aktiv i bruk av kart og kompass, samt en hel treningsdag for søk og redning i snøskred. Vi takker instruktører og deltakere for turen, og vi håper flere vil være med SI aktiv på tur igjen :-) Treningsdag for søk og redning i snøskred

Postet av SI aktiv den 29. Mar 2022

SI aktiv arrangerte ett gratis kurs for sine medlemmer ved Slåsæterfjellet fredag 25.3. Treningsdagen startet klokken 10.00 med felles avmarsj inn til treningsfeltet.

Vi gikk på truger inn ca. 1 km, hvor det deretter ble litt kort info og introduksjon av deltakerne i gruppen.

Henning Urdahl var leid inn som instruktør, og han vil også være kursholder på Randonee kurset helgen 1.-3.4 på Grotli. Han hadde tatt med seg sin redningshund, som på slutten av dagen reddet ut en av deltakerne fra «ett skred».

Vi hadde gjennomgang av følgende elementer; introduksjon til bruk av sender – mottager, øvrig utstyr og litt teori, taktikk ved søk og redning, praktiske oppgaver (som ble løst to og to), sonding med søkestang (grovsøk og finsøk), utgravning av skredtatt, litt prat om basis førstehjelp, demonstrasjon av lavinehund og oppsummering av dagen.

Underveis hadde vi grilling og bålkos. SI aktiv hadde tatt med grillmat, bålkaffe og noe godt til kaffen. Været var på vår side; med strålende sol!

Dagen var svært lærerik og den var sosial. Det var med SI aktiv medlemmer fra ulike sykehus og vi tror at de fleste satt igjen med mer kunnskap da kursdagen var over på ettermiddagen. Det var spesielt fascinerende å se hvordan lavinehunden fant den skredtatt og ble belønnet med en tennisball.

Vi gleder oss til Randoneekurs førstkommende helgJ

Med vennlig hilsen

Styret i SI aktiv
Aurlandsdalen med SI aktiv (26.-27.8 2021)

Postet av SI aktiv den 1. Mar 2022

Av: Anita Flovild

Torsdag 26. august var nærmere 40 blide SI aktiv deltakere klare for årets flotteste eventyr!
En 2 dagers gåtur gjennom vakre Aurlandsdalen.

 

 

Bussen startet som alltid tidlig og plukket opp deltakere rundt om på de ulike stoppestedene før det bar avgårde mot Aurlandsdalen. På grunn av covid-19 var det i år et lavere antall deltakere og med det mer fokus på smittevern, uten at det la en demper på den gode stemningen.

 

 

Selve turen startet rett ved Geiteryggtunnelen hvor deltakerne gikk ca 3 km på anleggsvei inn til Geiterygghytta. Turen videre gikk i flott fjellterreng mot Steinbergdalshytta hvor vi etter hvert ble plukket opp med buss og fraktet til Aurlandsdalen Turisthytte. Etappen på dag 1 ble på 14 km.

 

 

På Aurlandsdalen Turisthytte ved Østerbø ble vi innlosjert på ulike rom og på sovesaler. Etter dusj og litt klesskift var de fleste klar for middag som ble servert kl. 19.00. Selv om det ikke var lagt opp til noe sosialt program på grunn av covid-19, så tror jeg likevel at de fleste opplevde at man ikke savnet noe arrangert opplegg på kvelden. Vi hadde en liten samling utpå kvelden med litt praktisk informasjon for dag 2, og en gjennomgang av hvordan turen hadde vært den første dagen.

  

Dag 2 startet med en god frokost buffet og deretter avgang i 9-tiden for å gå videre gjennom Aurlandsdalen og mot Vassbygdi. Dette er å regne som den fineste etappen gjennom Aurlandsdalen. Det ble tatt mange bilder på turen og mange hadde nok en del flotte naturopplevelser underveis. Noen tok seg ett bad i elven og mange hadde en lengre stopp på en nydelig sæter (Sinjarheim) hvor man spiste medbrakt matpakke og noen slappet av i solen. Turens totale lengde på dag 2 ble 16,5 km. Med ett unntak kom alle deltakerne seg gjennom denne dagen. Bussen kom og hentet alle deltakerne før den kjørte tilbake til Aurlandsdalen Turisthytte hvor det ble tid for en dusj og deretter middag klokken 17.00. Bussen kjørte deretter alle deltakerne hjem, med en liten stopp på veien for å overholde hviletiden.

 

 


Vi som arrangerte turen på vegne av SI aktiv vil takke alle som deltok i år og ønsker dere - og samtidig nye deltakere, velkommen til å være med på kommende turer. Det er veldig sosialt, man blir kjent med mange hyggelige SI aktiv medlemmer på ulike sykehus, i tillegg til at man får en god dose fysisk aktivitet. Følg med på Idretten Online og intranettet for informasjon om SI aktiv sine aktiviteter og turer.

 Oppsummering fra grunnkurs langtur vinter

Postet av SI aktiv den 1. Mar 2022

Av: Anita Flovild

To representanter fra styret i SI aktiv var påmeldt ett 4-dagers kurs i vinterfriluftsliv på Hedmarksvidda med arrangøren Lengetur – Ekspedisjon for dummies i slutten av februar. 

I forkant av kurset fikk alle deltakerne mye informasjon i form av mailer, samt ett forberedende Teams møte hvor man gikk gjennom en del praktiske ting, anbefalinger vedrørende kursforberedelser (treningsforslag) og gjennomgang og plan for de ulike dagene. Alle fikk også utdelt en detaljert pakkeliste. De som ikke hadde eget utstyr kunne leie både pulk og telt, samt låne Primus osv. BUA har ofte mye turutstyr som kan lånes gratis.

 

 

Den første dagen møtte 22 stykker opp ved Måsetra kl. 10.00. Det ble tid til utstyrskontroll, forventningsavklaring, deltakerne tok på fuktsperre på føttene, pulkene ble ferdig pakket og det ble snakket om rutiner og bekledning under bevegelse. Gruppen gikk en kort tur til Stenfjellhytta hvor det ble satt opp leir. Det ble gitt mye informasjon i løpet av kurset i form av små undervisningsbolker. Noen av temaene var vinterleir, teltoppsett, teltrutiner, bruk av kart og kompass, enkel førstehjelp på tur, bekledning, dagsrutiner m.m. Vi fikk innføring i primusfyring og hvordan praktisere trygg primusfyring i telt.

Dag 2 gikk man gruppevis til Målia fra Stenfjellhytta. Det ble øvd på å gå i forskjellig typer terreng og snøtyper med pulk. Vi lærte hvordan man kan pakke smart i pulk, hvordan sette opp/ned telt, lage kuldegrop, hvordan plassere telt i forhold til evt. vind og bruke «rullemetoden» på tunneltelt. Dette viste seg å være en raskt måte og sette opp, og ta ned teltet på.I forkant av kurset hadde alle fått oppskrift på turfrokost hvor det blant annet ble brukt havgregryn, nøtter, tørket frukt og melkepulver/vann. Til lunsj og middag hadde alle deltakerne fått utdelt Real turmat. Alle hadde blitt anbefalt å ta med seg snacks, barer, småpakker med lefse, sjokolade, potetgull, nøtter osv. Drikkeposer i form av solbærtoddy, kakao m.m.). Dag 3 var det lagt opp til en lang dagsetappe. Det ble brukt tid til å praktisere det vi hadde lært av bruk om kart og kompass dagen før. Vi fikk lære hvordan man orienterer i dårlig sikt. 

Været var imidlertid veldig bra under hele kurset. Det vekslet fra ett par minusgrader til -14 på det kaldeste. Solen skinte de fleste dagene og det var stort sett stjerneklart hver natt. 

Den aller siste kvelden ble brukt sosialt rundt ett bål og de fleste hadde nok i løpet av kursdagene fått seg noen nye turvenner. Mange hadde også i løpet av de 4 dagene kjent på det å være sliten, kald, trøtt, sulten, mett, stolt, og ikke minst kjent på mestringsfølelse. Det var ett kurs med fokus på opplevelser. SI aktiv vil neste år arrangere lignende opplegg (fjellski/pulk/vintertelt) - både kortere og lengre turer. Vi ønsker dere alle velkommen til dette! I mellomtiden vil vi minne på kommende kurs 25.3 ved Pellestova. Kurset heter Treningsdag for søk og redning i snøskred.