Faste aktiviteter

SI aktiv står for flere faste aktiviteter som arrangeres årlig eller som prosjekter.

Blid-rosa 😊🌹

Våren 2018 startet vi et prosjekt som heter «Blid-rosa» 😊🌹 Dette er en pris som deles ut til en ansatt fordi vedkommende har utgjort en positiv forskjell. Det skal være kollegaer som nominerer. Man blir ikke «god» uten gode kollegaer.

Premiering

Den som mottar prisen vil få en rose – «Blid-rosa» – og et gavekort fra en av våre samarbeidspartnere. I tillegg vil avdelingen/kollegaene få en fruktkurv som premie for at de har lagt merke til og prissatt en kollega.

Kåring hvert kvartal

Vi deler ut Blid-rosa hvert kvartal. Når du sender inn en nominasjon, blir den med i den nærmeste forestående kåringen.

NOMINER EN KOLLEGA TIL Å FÅ BLID-ROSA

Send inn skjemaet under for å nominere kollegaen din til Blid-rosa. Alle felter må fylles ut.

Siden lukker seg når du sender inn skjemaet. Åpne Blid-rosa fanen på nytt etter innsending for å se bekreftelse på at skjemaet er sendt inn og eventuelt skrive ut teksten.

 

Fjelltur

Hvert år arrangerer SI aktiv en fjelltur for medlemmene.

Turen foregår over to dager i løpet av august. Det er plass til 100–150 personer avhengig av hvor vi velger å reise.

Turene har vært meget populære og har blitt fullbooket kort tid etter at påmeldingslenken blir lagt ut.

  • I 2014 gikk turen til Jotunheimen – Bukkelægret og Besseggen + flere turmuligheter.
  • I 2015 gikk turen til Alvdal Vestfjell.
  • I 2016 gikk turen til Jotunheimen – Galdhøpiggen og Glittertind, med Klimaparken, klatrepark og Eventyrisen som alternativer.
  • I 2017 gikk turen til Rondane.
  • I 2018 gikk turen til Rallarvegen.
  • I 2019 gikk turen til Jotunheimen – Galdhøpiggen og Glittertind, med Klimaparken, klatrepark og Eventyrisen som alternativer.
NM / DNHL

Det er NM for helseansatte og De Nordiske Hospitals Leker (DNHL) annet hvert år.

Ulike lag og foreninger i Norge og de nordiske landene bytter på å være arrangører.

  • I 2019 er det NM i Trondheim 13.–16. juni
  • I 2020 er det DNHL i Stavanger
Sykle – løpe – gå til jobben

Årets Sykle – løpe – gå til jobben-aksjon går fra 1. mai til 31. oktober. Få med deg kollegaer på moroa og vær aktive!

Sunne og friske kollegaer er glade, motiverer hverandre og blir mer effektive. Samtidig gir fysisk aktivitet og god helse lavere sykefravær. Sykle – løpe – gå til jobben-aksjonen er et verktøy som skaper samhold og entusiasme om et felles mål.

Flotte premier

SI aktiv inviterer ansatte i Sykehuset Innlandet til å bli med på vår egen Sykle – løpe – gå til jobben-aksjon. Fra 1. mai til og med 30. september oppfordrer vi ansatte til å parkere bilen og ta beina fatt til og fra jobb.

Hver 6. uke under aksjonen trekkes det ut to deltakere som får et gavekort på 500 kroner. Etter endt aksjon trekkes det ut to vinnere som får sykkel til en verdi av 10 000 kroner.

Hva må du gjøre for å bli med?

For å bli med på Sykle – løpe – gå til jobben går du inn på MinSide på Sykehuset Innlandets intranett og velger «SI aktiv»-ikonet oppe til høyre blant ikonene på forsiden.

Da er du automatisk registrert og kan følge instruksjonen på AktivitetsSia for å registrere hver gang du sykler, løper eller går på jobben. OBS! Du må være pålogget PC-en med din egen bruker og ikke en fellesbruker.

Du kan også registrere aktivitetene dine med mobilen. Følg instruksjonene under fanen «Mobil» på sida.

Alle kan være med

Sykle – løpe – gå til jobben-aksjonen er en aktivitetskampanje over 5 måneder som får folk i bedre form! Som deltaker får du en treningsdagbok med enkel registrering av aktiviteten din på AktivitetsSia. Kriteriene for å være med i trekningen av gavekortene er at du deltar minst to dager i uken i snitt gjennom hele perioden.

Velg aktivitet og samle poeng

Du kan velge aktivitet som passer deg, og du kan følge med hvor på mange energipoeng du oppnår per uke. Ved å registrere tiden du bruker på en gitt aktivitet, regnes energipoengene ut. 630 energipoeng per uke gir helsegevinst.

Du kan utfordre andre avdelinger til høyere aktivitet, så få med deg kollegaer på lek og moro med AktivitetsSIa! SI aktiv premierer ansatte, avdelinger eller divisjoner som er aktive brukere hele året, også utenom Sykle – løpe – gå til jobben-aksjonen.

Bra for miljøet

Å sykle, løpe eller gå til jobben er bra for miljøet. Det kan være en motivasjon i seg selv. Mange er opptatt av miljøet og vet at det er lurt å la bilen stå. Og du slipper jakten på en parkeringsplass om morgenen.

Spørsmål?

Send e-post til siaktiv@sykehuset-innlandet.no hvis du lurer på noe.

Med ønske om en aktiv sommer

SI aktiv vil med dette ønske dere alle en riktig flott og aktiv sommer! Vi håper også på stor deltakelse i denne Sykle – løpe – gå til jobben-aksjonen 🙂